Gör en AI-resa som rustar företaget inför framtiden

QBIM, ett av våra medlemsföretag, erbjuder tillsammans med RISE företag möjlighet att göra en AI-resa. Erbjudandet handlar om att förstå sin egen data för att på bästa möjliga sätt använda den för att utveckla sin verksamhet. AI-resan riktar sig till små och medelstora företag i Värmland.

– Vi söker fem bolag som tillsammans med oss vill genomföra en AI-resa som omfattar utbildning, workshop, föreläsningar samt mycket arbete för att tolka den egen datan och dess möjligheter, säger Mikael Hyensjö, ansvarig för innovation och utveckling på QBIM.

AI-resan genomförs som ett projekt i fem olika steg. Tanken är att anställda i verksamheten kan delta och på så vis får de den kunskap som krävs för att senare kunna beställa rätt tjänster.

– Vi kommer att utbilda och arbeta med ert företags data för att förstå och skapa en första AI-applikation tillsammans.

Fem företag

I alla företag finns det mätbar data, det gäller bara att utskilja den och förvalta den på rätt sätt. QBIM erbjuder därför fem små och medelstora företag i Värmland möjlighet att delta i deras och RISE AI-resa.

– Den handlar om att lära sig att använda datorkraft och statistiska modeller för att lösa problem i vardagen. Att finna mönster i er data som oftast inte en människa kan finna själv. Det kan handla om att klargöra de optimala inställningarna på en maskin, förutspå maskinbrott innan de inträffar eller att prediktera prisförändringar på olika råvaror, säger Mikael Hyensjö.

Under resans gång kommer RISE vara processledare och utgångspunkten är ”AI deployment Canvas”.