Förbered dig i din roll som handledare

Behöver du veta mer om vad som krävs av dig i din roll som handledare till studenter som gör sin LIA hos er? Då kan du ta del av Teknikcolleges nationella handledarutbildning online.

Yrkeshögskoleutbildningar innehålla oftast minst 25 procent LIA (Lärande i Arbete), det vill säga att utbildningen är förlagd till en arbetsplats. Det är viktigt att utbildningsanordnaren har en utarbetad kursplan och att handledaren på arbetsplatsen är väl förberedd och känner till arbetsmiljöfrågor och pedagogik. 

På utbildningen får du verktygen för att höja kvaliteten på LIA:n och på så sätt även säkra din framtida kompetensförsörjning. Utbildningen ligger på Teknikcolleges intranät. Gå in på http://www.tcportalen.se/ och klicka på registrera användare.

Läs mer om handledarutbildningen här

Endagskurs den 25 november

Teknikcollege har även en handledarutbildning digitalt via Teams den 25 november klockan 9.00-16.00. Anmäl dig senast en vecka innan kursstart. Läs mer och anmäl dig här.

Partner med Paper Province

Paper Province är partner till Teknikcollege som är ett rikstäckande samarbete skapat av Industrirådet. Tio värmländska gymnasieskolor har kvalitetsstämpeln Teknikcollege, vilket betyder att de är särskilt väl anpassade för branschens framtida behov. Läs mer om Teknikcollege här