Fiber i fokus när tyska studenter fick uppleva Värmland

Tyska Ravensburg-Weingarten University of Applied Sciences (RWU) har gjort Paper Province medlemsföretag Blue Ocean Closures till en del i sin utbildning inom International Business Management & Sustainability. Förra veckan genomfördes en studieresa i Värmland, arrangerad i samarbete med Paper Province.

Blue Ocean Closures ingår som ett case i MBA-utbildningen (Master of Business Administration), där studenterna får lära känna ett hållbart startup-företag, dess förutsättningar och visioner.

– För att skapa förståelse för det sammanhang vi verkar inom och hur vi i branschen jobbar med hållbarhet på olika sätt, tog vi hjälp av Paper Province och anordnade ett antal företagsbesök och aktiviteter i regionen. Det blev ett otroligt intressant och uppskattat program, säger Blue Ocean Closures Community Manager, Ulrika Ganterud Evermark.

Sandra Sundbäck, vd på Paper Province instämmer:

Sandra Sundbäck (till vänster), vd på Paper Province tillsammans med en av studenterna.

– Företagen har verkligen tagit emot gruppen på ett fantastiskt sätt och visat upp sina verksamheter och sitt hållbarhetsarbete. Studenterna var mycket imponerade över mottagandet hos företagen och hur stort fokus våra värmländska industrier har på hållbarhet och säkerhet.

– Vi känner en enorm stolthet och vill rikta ett stort tack till alla medverkande: Karlstad Innovation Park, Sting Bioeconomy, Karlstads universitet, Billerud, Cellcomb, Nordic Paper, Uddeholm, Swed-jam och Karlstads Energi, konstaterar Ulrika.

Gruppen med 13 master-studenter och två professorer fick ta del av både små och stora verksamheter inom pappers- och verktygstillverkning, livsmedelsproduktion, återvinning, system och forskning. Värmland och Vänern visade upp sig från sin bästa sida med en båttur i Ekenäs skärgård, skogliga vyer över Fryken och ett somrigt stadsliv i Karlstad och Säffle.

Studenterna har nu fått med sig utredningsuppdrag hem och samarbetet med RWU lär fortsätta.

– De var otroligt nöjda och från våra båda perspektiv är det så viktigt med ett internationellt intresse för det vi gör och det stärker definitivt vårt nätverk, avslutar Sandra.

Cellcomb i Säffle var ett av stoppen på studieresan genom Värmlands framstående industrilandskap.