FHM Invest AB förvärvar Montagetjänst Bodin & Co AB

FHM Invest AB förvärvar Montagetjänst Bodin & Co AB, som är medlemmar i Paper Province.

FHM Invest AB äger sedan tidigare Westsvensk Industriproduktion AB, en svets- och serviceverkstad belägen i Lödöse, norr om Göteborg. FHM Invest AB ägs och drivs av
värmlandstrion Fredrik Vidhamre, Håkan Jernberg och Mats Lindström.

Ny energi in i företaget

Montagetjänst Bodin & Co AB erbjuder industriservice, montage, underhållsarbeten, renovering och maskinbearbetning. Företaget har både en svetshall, bearbetningshall och en montagehall. Tidigare ägaren och VD:n Per Bodin säger i en kommentar att ”det är dags för nytt blod och ny energi in i företaget.”

I Montagetjänst Bodin & Co AB:s 70-åriga historia har familjen Bodin funnits vid rodret. Fram tills nu. Montagetjänsts nye VD, Mats Lindström, kommenterar:

– Vi är mycket nöjda med att kunna förvärva Montagetjänst. Det är ett anrikt företag med gott rykte, vi avser att ta vara på det arvet och samtidigt sätta vår egen prägel på verksamheten.

Tydliga synergieffekter

Förvärvet av Montagetjänst skapar tydliga synergieffekter för koncernen, och Westsvensk Industriproduktion AB etablerar sig samtidigt i Montagetjänst lokaler i Forshaga, Värmland.

– Det ger oss en flexibilitet och båda enheterna kompletterar varandra. Vi har sökt etablering i Värmland under en tid, och det känns bra att vi nu är på plats, säger delägarna Håkan Jernberg och Fredrik Vidhamre.