Eurostars kan hjälpa dig med internationella innovationsprojekt

Inom Eurostars kan små och medelstora företag söka finansiering för utveckling av marknadsnära processer, produkter och tjänster i internationella projekt. Programmet är öppet för alla områden men med krav att det finns samverkan mellan minst två Eurostars-länder.

Under hösten genomför Vinnova en rad insatser. Bland annat vill de göra det lättare för svenska aktörer att arbeta med Finland och Sydkorea. Tillsammans med Business Finland och KIAT (Sydkorea) öppnade de därför ett “promotional call” inom Eurostars den 31 augusti. Erbjudandet är öppet för alla områden men med särskild prioritering på: industri, mobilitet, hälsa, energi och cirkulär ekonomi.

Få resebidrag och delta vid Innovation expo
Eurostars firar även i år tio år som program och därför arrangerar Vinnovas motsvarighet i Nederländerna (RVO) Innovation Expo 2018 i Rotterdam den 4 oktober. Här kommer det finnas goda möjligheter att lära sig mer om möjligheterna i Eurostars, hur man skriver en lyckad ansökan samt att träffa potentiella samarbetspartners inför kommande utlysningar. Vinnova, Business Finland och KIAT har gemensamt valt att utnyttja detta tillfälle för en dedikerad matchmaking mellan de tre länderna. För svenska innovativa små och medelstora företag erbjuder Vinnova resebidrag för att delta i Innovation Expo.

Vill du veta mer om detta? Missa då inte Vinnovas informationsmöte där ovanstående kommer att diskuteras.

När: 14 september, 10.00 – ca 12.00
Var: Vinnova, Mäster Samuelsgatan 56 i Stockholm.

Läs mer om Eurostars