EU-kandidater fick veta mer om bioekonomi

Paper Province är ett populärt kluster bland EU-kandidaterna inför söndagens val till Europaparlamentet. Både Moderaternas och Socialdemokraternas kandidater fick höra mer om hur Sverige kan ställa om till ett fossilfritt samhälle med hjälp av skogen.

Först ut var Socialdemokraternas EU-parlamentariker Jytte Guteland och hennes värmländske partikollega Kenneth Johannesson som besökte Paper Province på onsdagen. En av Jytte Gutelands viktigaste frågor att driva är framtidens klimat- och miljömål:

– Här i Värmland satsar man på framtidens bioekonomi! Väldigt spännande att höra om den stora potentialen i satsningar på vårt gröna guld – skogen. Blir inspirerad av regionens arbete för att främja en livskraftig och innovativ skogsnäring och bioekonomi, så viktigt för klimatomställningen och den cirkulära hållbara ekonomin – men också för lokal tillväxt och nya gröna jobb, säger hon i sina sociala kanaler efter mötet med Paper Province vd Maria Hollander.

Paper Province vice vd Paul Nemes tog emot Moderaternas Jessica Polfjärd, Stina Höök och Christian Holm Barenfeld.

Bruka skogen för att nå klimatmålen

På torsdagen fick Moderaternas andranamn till EU-parlamentet Jessica Polfjärd en dragning om Paper Province verksamhet av vice vd Paul Nemes.

– Det var mycket intressant. Det kan bli mycket fakta när man läser om bioekonomi, men när man får en så beskrivande dragning som idag blir det väldigt tydligt. Dessutom är det bra att se praktiska exempel, säger hon.

Jessica Polfjärd betonar att det bland annat är skogsbruk som gör det möjligt att nå målen:

– Skärp klimatmålen – år 2050 ska EU vara klimatneutralt. Säkra det svenska självbestämmandet över vår skog samt använd och bruka skogen för att nå våra klimatmål, menar hon.