Endress+Hauser får toppbetyg för hållbarhet

Paper Province medlemsföretag Endress+Hauser hamnar i topp i den oberoende EcoVadis-revisionen som rankar företags hållbarhet.

Endress+Hauser får 76 av 100 poäng i EcoVadis globala hållbarhetsrevision, vilket är fyra poäng mer än förra året. Koncernen placerade sig i toppen för femte året i rad 2021 och tillhör därmed den översta procenten av de företag som jämförs, skriver företaget i ett pressmeddelande.

Endress+Hauser har förbättrats ytterligare inom kategorierna för miljö och hållbarhet. Vad gäller företagsetik, arbetsvillkor och mänskliga rättigheter behåller koncernen en mycket bra placering. Endress+Hauser resultat ligger i toppen och når därmed en platinamedalj – den högsta nivån i EcoVadis-revisionen.

Målet är att fortsätta utvecklas även inom detta område.

– Vi hjälper våra kunder att vara hållbara. Därför vill vi även vara ledande vad gäller hållbarhet i vårt eget företag och i våra produktionsprocesser, säger ekonomichefen Luc Schultheiss.

Endress+Hausers produkter, lösningar och servicetjänster hjälper kunder i processindustrin att använda resurser på ett hållbart sätt, minska utsläpp och avfall samt att skydda miljön. Men koncernen jobbar även med att hela tiden minska sitt eget ekologiska fotavtryck. Till exempel förser Endress+Hauser allt fler byggnader och infrastrukturer med hållbar energi och väljer videokonferenser för att minska resandet.

– Vi jobbar alla i en traditionell bransch, men måste hela tiden anstränga oss för att utveckla och förnya den, säger Ulf Johansson som är branschansvarig för papper och massa hos Endress+Hauser.

EcoVadis använder 21 kriterier som rör miljö, sociala och etiska förhållanden för att bedöma företag världen över vad gäller deras hållbarhet. Läs mer om hållbarhetsanalysen här.

Läs också: Endress+Hauser utmanar den traditionella industrin