Paper Province-resan satte framtidens kompetens i fokus

Den 4 april sammanförde Paper Province-resan omkring 80 blivande ingenjörer med nio företag. Det blev en högkvalitativ dag för kontaktskapande som kan bidra till säkrare kompetensförsörjning till den skogliga bioekonomin framöver.

Inför företags framtida utmaningar är det viktigt att skapa attraktionskraft. Regioner, kommuner och företag behöver synas och visa upp vad som kan erbjudas för att tilltala rätt typ av kompetens. Ett stort behov som många har inom den skogliga bioekonomin är bland annat ingenjörer. Därmed har Paper Province sedan många år tillbaka arrangerat en resa för att sammanföra ingenjörsstudenter och medlemsföretag.

I år följde närmare 80 studenter från KTH, Chalmers och Karlstads universitet med för att besöka Stora Enso Skoghalls bruk, Valmet, Rottneros, Somas, Billerud, Nordic Paper och LignoCity. Med under dagen fanns även Skogsindustrierna och Blue ocean closures.

– Vanligtvis brukar vi fylla en buss med ingenjörsstudenter och åka på studiebesök, men i år fyllde vi tre. Det gjorde att fler under en och samma dag fick möjlighet att träffa fler studenter med eftertraktad kompetens. Det var även första gången vi hade med studenter från KTH, säger Malin Hildén, kommunikatör på Paper Province.

Här ges ett smakprov från den lyckade och mycket uppskattade dagen.

Image

Malin Hildén

Kommunikatör


+46 (0)70 219 08 98
malin.hilden@paperprovince.com