Elevuppdrag för att skapa framtidens miljövänliga produkter

Stora Enso utmanar elever i årskurs 4-9 i Värmland hitta plastprodukter som går att omvandla till pappersprodukter. Uppdraget knyter an till de globala målen för hållbarhet och låter eleverna öva på kreativitet, problemlösning och pitch av idéer.

“Plast till Papp Challenge” är en tävling där barn får möjlighet att vara kreativa och göra något gott för miljön. Stora Enso utmanar eleverna att välja ut en plastprodukt från skolan, hemmet eller mataffären och klura ut hur produkten skulle kunna se ut i papp.

Eleverna ska skapa en prototyp och motivera vad produkten har för användningsområde och hur den bidrar till en bättre miljö. De ska även fundera på hur de får andra att köpa och använda produkten.

Presenteras för jury

Utmaningen pågår under våren och ror i land 30 april. Då kommer Stora Enso bjuda in tre vinnande bidrag från mellanstadiet och tre från högstadiet till ett av sina kontor i Karlstad. Eleverna får ta med sig klassen och pitcha sina idéer live inför en jurygrupp som leds av Stora Ensos produktutvecklare.