Elever i årskurs 9 i Karlstad hoppas få komma ut på prao till hösten

Elever i årskurs 9 i Karlstads Kommun hoppas få komma ut på prao till hösten. Var med och ge framtidens arbetskraft och potentiella medarbetare möjlighet att med egna ögon se hur det är att arbeta hos er.

Dagens elever är framtidens medarbetare och genom prao har du chansen att väcka intresse för just din bransch. Du och din verksamhet kan tack vare prao göra en stor inverkan för elever som står inför sitt framtidsval och funderar på vilken väg hen ska välja i livet.

Prao möjliggör att elever får utvecklas och med egna ögon se vad ett yrke innebär samt hur arbetet i specifika branscher går till. Samverkan mellan skola och arbetsliv vidgar elevernas perspektiv inför kommande studie- och yrkesval och är jätteviktigt för att visa eleven olika alternativ och hur vägen dit kan se ut.

Kommer er verksamhet erbjuda praoplats och visa upp era yrkesroller och bransch till de som är framtidens arbetskraft? Vi hoppas det! Praoveckor för elever i Karlstads kommuns grundskolor är vecka 43, 45, & 47– 49.

Har du frågor eller funderingar om prao så går det bra att kontakta Karlstads Kommuns prao-samordnare på: elin.anesjo@karlstad.se.

Barn- och ungdomsförvaltningen följer gällande restriktioner kring Covid-19 och planerar att genomföra prao så vida höstens läge tillåter. Läs mer på karlstad.se/framtidsval/arbetsgivare/prao