Duni gör miljövänliga take away-förpackningar av gräs

Papper av gräs? Ja, det är vad Duni har gjort med konceptet Bloom. Nyligen började företaget, vars fabrik Rexcell är ett av Paper Province medlemsföretag, försäljningen av ekologiska take away-förpackningar gjorda av det banbrytande miljömaterialet gräspapper.

Det återvinningsbara pappret ät energisnålt att producera, endast två liter vatten behövs för att producera ett ton gräsfibermassa. En plastfri måltid kan upplevas som positivt, både estetiskt och moraliskt. Gräset som Duni använder till sitt gräspapper ger inga allergier och finns i stor mängd där det skördas lokalt i Tyskland.

– Vi är extremt glada att kunna erbjuda lokalproducerat biomaterial. Vi tror starkt på att fiberbaserade och lokalt producerade naturmaterial är det bästa valet i fråga om hållbarhet, säger Elisabeth Gierow på Duni.

Minimerar miljöpåverkan

Leverantören själva beskriver det som naturens magi – från gräs, till frö, till mjöl, till goda brödlimpor och bakverk. Förpackningarna kommer i olika storlekar och förenklar servicen, får maten att se god ut och hjälper till att minimera miljöpåverkan.

– I tusentals år har bagare förvandlat naturens råvaror till underbara godsaker. Med det här konceptet kan bagarna fördjupa sin relation till naturen. Gräs är en av planetens mest hållbara resurser, uppger Duni på konceptsidan Bloom.