Delta i global innovationstävling för miljön

Paper Province pågående innovationstävling What wood you do har skapat intresse i Europa och Nordamerika. Nu uppmanar vi fler från hela världen att delta i vårt upprop för skogliga och hållbara innovationer.

Den globala innovationstävlingen What wood you do har pågått i två veckor och fortsätter till den 17 maj. Tävlingen har skapat intresse i Frankrike, USA, Finland och Tyskland. Totalt har sju bidrag lämnats in.

– De som vill kan ta del av bidragen på tävlingens webbplats. Vill man kan man även tycka till, säger Carina Welin, kommunikatör på Paper Province.

25 000 euro i förstapris

Alla med innovativa idéer är välkomna att lämna in sina bidrag. Fokus är bland annat skogsbaserade produkter och tjänster. Men det kan även handla om ny teknik, processer eller något vi inte ens kan föreställa oss. Vi uppmanar alla att låta inspirationen flöda.

Första pris är 25 000 euro och möjlighet att ingå i inkubatorn Sting Bioeconomy. Andra till femte pris är 2 500 euro var. Våra tävlingssponsorer är Gunnar Sundblads forskningsfond, Stora Enso och Sveaskog.

Finalisterna får finslipa sin idé

För att binda ihop tävlingen hålls ett hackaton i Karlstad, där fem finalister får finslipa sin idé och presentera den för en jury bestående av forskare, entreprenörer och rådgivare. Alla kostnader för eventuell resa och boende betalas av Paper Province.

Så frågan är: What wood you do? Läs mer här!