Dags för PIDA – årets tema är unboxing

För fjortonde året i rad arrangerar BillerudKorsnäs den internationella tävlingen i förpackningsdesign Packaging Impact Design Award (PIDA). Tillsammans med cirka 200 studenter från ledande designuniversitet i Sverige, Tyskland, Frankrike och England, ska förpackningsfenomenet unboxing utmanas.

Unboxing, det ögonblick då en förpackning öppnas för första gången, är inte bara konsumentens första möte med en produkt, utan även allt mer kritiskt för ett varumärkes möjlighet att göra ett första personligt, och via sociala medier, globalt intryck. Briefen till tävlingsdeltagarna omfattar inte endast det första intrycket. Det handlar om att skapa ett hållbart, innovativt och funktionellt förpackningskoncept med en unik uppackningsupplevelse som skiljer sig från de konventionella lösningar vi ser i butiker och e-handeln idag.

– Under de fjorton år vi har arbetat med PIDA har tävlingen lyckats bli en internationell institution och en av de viktigaste mötesplatserna för nya generationens förpackningsdesigners och den etablerade branschen med varumärkesägare, konverterare och designbyråer. PIDA är ett sätt för oss att driva utvecklingen av hållbar förpackningsdesign framåt och i år vill vi utmana konventionella förpackningslösningar genom att ta unboxing till en ny nivå där den kan nå sin fulla potential både vad gäller kreativitet, hållbarhet och nytänk, säger Lena Dahlberg Manager Carton solution på BillerudKorsnäs.

Vill du delta eller bara veta mer? Läs då detta…