Coca-Cola i samarbete med Blue Ocean Closures för fiberbaserade korkar

Blue Ocean Closures är ett start-up-företag med huvudkontor i Karlstad och test- och produktionsanläggning i Säffle som jobbar för att minska plasten i förpackningsförslutningar. Nu meddelar de att de har inlett ett samarbete med Coca-Cola.

Innovationen som Blue Ocean Closures lanserar på marknaden är en fiberbaserad skruvkork, som är biobaserad och återvinningsbar som papper.

– För att vi ska lyckas med detta banbrytande drag, att komma bort från fossilbaserade plaster, är det extremt viktigt att ha globala varumärken ombord, med ambitionen och förmågan att verkligen göra skillnad. Vi är glada över att idag kunna meddela vårt utforskande partnerskap med Coca Colas EMEA R&D Center, som har fokus på innovation för att ta fram nya och mer hållbara produkter, säger Lars Sandberg, vd för Blue Ocean Closures i ett pressmeddelande.

I linje med sina ambitioner att främja hållbara förpackningar, minska användningen av icke-förnybara material och genomföra sin ambitiösa strategi “World Without Waste”, ansluter sig Coca-Cola till Blue Ocean Closures gemenskap av innovativa partners.

– Vi är glada över att vara en del av pionjärgemenskapen och att hjälpa till att testa och utveckla denna innovation under dess fortsatta utveckling. Den passar både vår hållbarhetsstrategi och vårt pågående utforskande arbete med framtida förpackningsteknologier som kan komplettera andra, befintliga typer av förpackningar i vår förpackningsmix, säger Daphné Ronat, förpackningsingenjör vid Coca-Cola EMEA R&D Center i Bryssel, Belgien.