CleanFlow blir en del av NORAM-koncernen

Forshagaföretaget CleanFlow har haft mycket vind i seglen det senaste året. Stor leverans till ett massabruk i Spanien och nu senast förvärvade av NORAM – en global leverantör av teknik och ingenjörstjänster för industrin.

– Det innebär att vi kan utöka vår produktportfölj och bättre nå ut med våra produkter och tjänster globalt, säger CleanFlows vd Lennart Källén.

Lennart Börjesson (till vänster) och Lennart Källén på CleanFlow

Populär och effektiv metod

CleanFlow tillverkar mikrofilter som renar massabrukens grönlut och vitlut från restpartiklar och föroreningar, så att vätskan kan återföras in i produktionsprocessen. Tekniken gör att färre kemikalier behövs i reningsprocessen, bidrar till minskade underhållskostnader, spar energi och ökar effektiviteten.

CleanFlows reningsmetod blir allt vanligare i sulfatmassafabriker runt om i världen. Senaste leveransen gick till massabruket Biofábrica de Ence som ligger i Pontevedra i nordvästra Spanien.

CleanFlow levererar unik filterteknik för bruk i hela världen.

Rätt partner

CleanFlow har letat efter en partner som kan stärka dem på marknaden i Nordamerika, Sydamerika, Europa och Asien. Valet föll på NORAM. Koncernen har en stark position på dessa marknader och jobbar mycket med att lansera nya produkter. Den perfekta partnern för CleanFlow.

– Vi har följt CleanFlows tillväxt och är imponerade av resultaten. Möjligheten att göra CleanFlow en del av vårt team och erbjudande är ett riktigt bra steg framåt, säger NORAM:s styrelseordförande Anthony Boyd.