Bygga i trä är Huspartners motto

Vid årsskiftet blev Paper Province ännu starkare inom träbyggnation tack vare nya medlemmarna Huspartner i Skandinavien AB, ett växande företag med huvudkontor och fabrik i Ilanda utanför Karlstad.

– Vi har haft en tillväxtresa utan dess like, säger Fredrik Persson, vd för Huspartner.

Fredrik Persson är vd för Huspartner, nya medlemmar i Paper Province.

Företagets utbud är flerbostadshus, villor och fritidshus. Men det finns även andra produkter som Huspartner erbjuder, bland annat takstolar och en efterfrågad yttervägg som byggs i fabrik och monteras i färdigt skick.

Väggen är en nordisk lösning som blivit populär över hela Europa tack vare sin goda isoleringsförmåga.

– I byggnationen av Hammarös nya skolor kommer bland annat den sortens väggar levereras av oss, säger Fredrik Persson.

Anpassade hus

Huspartner har hittills levererat över hundra kundunika hus, något som varit ett vinnande koncept.

– Vår styrka är att vi har all kompetens inom företaget och är öppna för alla typer av projekt som innehåller trä. Vi gillar utveckling och ser det som en självklarhet eftersom byggbranschen behöver förändring, säger Fredrik.

– Vi är relativt små gentemot kollegorna i branschen, men vårt mål är att hålla en tillväxt på tjugo till tjugofem procent om året. Tidigare har enbart Värmland varit vår marknad, men nu tar vi steget utanför regionen och erbjuder vårt sortiment i hela Sverige.

Skyddade från regn

Huspartner har levererat takstolar till Fanfaren i Karlstad.

Företagets projekteringstid är lik kollegorna i branschen, med ett färdigställande på byggplats på fyra månader från start. Ytterväggsblocken och takstolarna byggs i fabriken, vilket gör att det enbart tar en till två dagar att resa huset så att det blir vädertätt. Under den tiden är blocken skyddade.

– Kan vi undvika regn gör vi det, men det är inget måste eftersom elementen är så pass skyddade säger Fredrik.