Branschträff med starkt nätverkande

Den 24 maj samlades mer än 130 personer med koppling till skogsindustrin på Papermakers Night. Bland gästerna fanns allt från enmansföretag till stora internationella bolag. Det var ett ypperligt tillfälle att skapa nya affärskontakter.

Papermakers Night är en inspirerande branschträff för den skogliga bioekonomin som Paper Province arrangerar två gånger per år. Huvudtalare under kvällen var entreprenören och affärsängeln Gustav Stenbeck. Han berättade om hur företag kan skapa mer lönsamhet genom hållbarhetsfrågor. Han myntade även begreppen “hållbra” och “hållbäst” som ett sätt att berätta om att hållbarhetsarbete är en kontinuerlig strävan och inte något som du kommer i mål med.

Hållbarhet gick som en röd tråd genom kvällens föredrag. Bland talarna fanns även Helén Williams, docent i miljö- och energisystem vid Karlstads universitet. Under åren har hon forskat kring produkters hållbarhet i förhållande till deras förpackningar, vilket hon delade med sig av. Här är en intressant film som ger en inblick i vad hon berättade.

Agera först – berätta sen

Kvällens gäster fick även en snabbkurs i hållbarhetskommunikation. Annica Åman, kommunikationsansvarig på Paper Province, underströk vikten av ”walk the talk” eller rättare sagt ”walk then talk”. För att skapa en trovärdig hållbarhetskommunikation som utmärker sig från andra är det viktigt att börja från rätt håll, att faktiskt göra det du säger dig göra.

Som kronan på verket bjöd kören Selmas Systrar på livesång innan alla kunde mingla loss och knyta nya värdefulla kontakter.

Missade du Papermakers Night får du en ny chans att delta i höst. Då ses vi 29 november på Karlstad CCC.