Blue Ocean Closures tilldelas klimatpris

Blue Ocean Closures listades nyligen som ett Sveriges mest lovande och innovativa unga teknikbolag av Ny teknik. Nu får de även ta emot pris från Karlstads kommun för sina klimatsmarta korkar och lock av biomassa.

Blue Ocean Closures, som är ett av Paper Province närmare 120 medlemsföretag, arbetar för minskad plastanvändning och koldioxidavtryck. Deras innovativa skruvkorkar och lock av biomassa kan minska koldioxidavtrycket med upp till nio gånger vid ersättning av plastkorkar. Detta har gjort dem välkända och lett till samarbeten med företag som Coca-Cola och Arla.

Trots att företaget är ungt men har det hunnit hyllas många gånger. Och nu får de också ta emot Karlstads kommuns Klimatpris för 2023.

– Vi är extremt glada och stolta över Klimatpriset. Vårt fokus är att minska plast och koldioxidavtryck och det känns jätteroligt att vårt fantastiska team får uppmärksamhet för arbetet de gör, säger Lars Sandberg som är vd i ett pressmeddelande.

Lars Sandberg, vd Blue Ocean Closures

Ute på marknaden i år

Produktionen av skruvkorkar och lock har nu tagit fart på riktigt och de första produkterna från Blue Ocean Closures rullar ut på marknaden under 2024.

– Våra första produkter kommer ut på marknaden i år och vi arbetar för att bygga en effektiv produktion samtidigt som vi planerar för internationell tillväxt, säger Lars Sandberg.

Samma fiber som i papper

Blue Ocean Closures material är baserade på cellulosafibrer från hållbart förvaltade skogar. Fibrerna är starka, biobaserade och biologiskt nedbrytbara och orsakar inga mikroplaster i naturen och minskar skräpet i haven.