BillerudKorsnäs gör det igen – ledande i Dow Jones Sustainability Index för tredje året i rad

Ett av de svenska börsbolag som finns med i Dow Jones Sustainability Index för 2020 är Billerud Korsnäs. Det är nu tredje året i rad som BillerudKorsnäs tar ledarposition i sin branschkategori.

S&P Corporate Sustainability Assessment (CSA) har en täckning på cirka 7 300 företag som representerar ungefär 95 procent av marknadsvärdet på börsen. De tio procent som får högst betyg inkluderas i Dow Jones Sustainability World Index. BillerudKorsnäs är ett av sju svenska företag som inkluderas på listan och det enda svenska företag som är etta inom sin bransch (Containers & Packaging).

– Att vi behåller vår position som branschledare globalt känns stort. Jag har sagt det förut – vi gillar att bli jämförda. Det är viktigt för oss att vara i främsta ledet och vi vet att vi vinner affärer på att vara hållbara. Det inte går att få en sådan här utmärkelse om man inte har ett gediget arbete som genomsyrar verksamheten och driver utveckling, säger Malin Ljung Eiborn, hållbarhetsdirektör på BillerudKorsnäs, i ett pressmeddelande.

Bättre år för år

Utvärderingen baseras på en analys av bolagsstyrning, miljöarbete och socialt arbete. Utav 212 kategorier har BillerudKorsnäs fått högsta poäng i branschen inom 11 kategorier, exempelvis hälsa & säkerhet, supply chain management och förmågan att attrahera och behålla talanger.

– Vi har förbättrat vår totala poäng jämfört med förra året, vilket är ett resultat av fokuserat arbete inom bland annat kundrelationer och produkthantering. Men vi behöver fortsatt förbättra oss för att ligga i topp. Både utvärderingsmodellen och våra konkurrenter utvecklas ständigt. I vår strategi för 2024 har vi lagt fokus på sätta säkerheten först och reducera våra fossila utsläpp. Detta är något som även denna utvärdering visar är viktigt för oss som bolag, säger Malin Ljung Eiborn.