BillerudKorsnäs förvärvar Verso och planerar namnbyte

BillerudKorsnäs går ihop med Verso och bildar ett ledande företag inom hållbara förpackningsmaterial och papper. BillerudKorsnäs avser också att förenkla sitt företagsnamn och varumärke till Billerud.

Som ett viktigt steg i genomförandet av 2030-strategin har BillerudKorsnäs förvärvat Verso – en ledande tillverkare av bestruket papper i USA.

Förvärvet av Verso förstärker BillerudKorsnäs strategi för att skapa en lönsam och hållbar tillväxt samt företagets ambition att accelerera tillväxten i Nordamerika. Som ett resultat av förvärvet av Verso är BillerudKorsnäs nu en av de största leverantörerna av nyfibertillverkade papper och förpackningsmaterial med en kostnads- och kvalitetsfördel. Det skriver företaget i ett pressmeddelande.

1 april 2022 tillträdde Rob Kreizenbeck, Versos SVP Operations, positionen som President North America i BillerudKorsnäs koncernledning.

BillerudKorsnäs avser framöver att förenkla sitt företagsnamn och varumärke till ”Billerud”, som företaget kommer att verka under på samtliga marknader, inklusive i USA. Styrelsen kommer att föreslå att årsstämman 2022 beslutar att ändra företagsnamnet till Billerud AB (publ) och förändringen kommer att implementeras successivt därefter.

– Jag är mycket glad att välkomna hela teamet i Verso till BillerudKorsnäs. Våra kombinerade tillgångar och kunskaper inom högkvalitativa och nyfiberbaserade papper och kartongmaterial skapar en utmärkt plattform för en hållbar och lönsam tillväxt. Integrationsarbetet startar omedelbart och vi ser fram emot att arbeta tillsammans, utbyta kunskap, påbörja förberedelser inför konverteringsprojektet och förverkliga en framgångsrik utveckling, kommenterar Christoph Michalski, VD och koncernchef för BillerudKorsnäs.

– Vi är glada att gå samman med BillerudKorsnäs och bli en större och starkare organisation. Tillsammans skapar vi ett företag med ett starkt engagemang för en god säkerhetskultur, hållbarhet, hög kvalitet och att leverera värde till våra kunder, säger Rob Kreizenbeck.