BillerudKorsnäs A-listas tack vare sina klimatåtgärder

BillerudKorsnäs är ett av de första företagen som nådde klimatmålet i linje med Parisavtalet. Deras klimatåtgärder och arbete för ett samhälle med låga utsläpp uppmärksammas nu av den ideella miljöorganisationen CDP som placerat dem på sin prestigefyllda A-lista.

CDP:s årliga utvärdering är allmänt erkänd som den globala standarden i bedömningen av företags miljörapportering. År 2020 har fler än 5 800 företag utvärderats, och av dem har ett fåtal fått en plats på A-listan.

– På BillerudKorsnäs anser vi att bekämpningen av klimatförändringarna är vår tids ödesfråga, så vi är väldigt glada att få denna bekräftelse av CDP. Det betyder att vi är på rätt spår med vår ambition, våra åtgärder och vår transparens inom klimatfrågan, säger Malin Ljung Eiborn, hållbarhetsdirektör på BillerudKorsnäs, i ett pressmeddelande.

97 procent fossilfria utsläpp

CDP bedömer företag genom en detaljerad och oberoende metod som omfattar transparens, medvetenhet och hantering av klimatrisker, samt uppvisande av bästa praxis, såsom att sätta ambitiösa och meningsfulla mål.

– BillerudKorsnäs var ett av de första företagen som satte ett klimatmål i linje med Parisavtalet. Efter många års hårt arbete är vår produktion idag 97% fossilfri. Nu måste vi arbeta ännu hårdare för att reducera de tre sista procentenheterna. Dessutom engagerar vi en stor del av vår värdekedja i klimatfrågan – vi har till exempel minskat utsläppen från nedströms transporter med 38% sedan 2016, säger Malin Ljung Eiborn.

CDP är inte den enda organisationen som utvärderar BillerudKorsnäs inom hållbarhetsfrågor. Malin fortsätter:

– I år har vi fått toppositioner inom ett antal hållbarhetsutvärderingar, som Dow Jones Sustainability Index, EcoVadis, Sustainalytics och CDP. Enligt vår uppfattning är CDP den mest rigorösa på marknaden när det gäller klimatfrågor. Vi tror att det är viktigt att bli utvärderade av extern och tredje part som bekräftelse på att vi gör allt vi kan för att bidra till en hållbar framtid.