Billerud lanserar nytt pappersomslag för toalett- och hushållspapper

Billerud lanserar ett unikt pappersomslag för toalett- och hushållspappersrullar som kan ersätta omslagen av plast. Den är förnybar, återvinningsbar och biologiskt nedbrytbar. Samtidigt klarar pappret tuff logistik och hantering lika bra som de traditionella plast förpackningarna.

­­Toalett- och hushållspappersrullar konsumeras i enorma mängder varje dag. För varumärkesägare skulle ett byte av ytterförpackning från plast till papper betyda kraftigt förbättrad miljömässig hållbarhet. Men också att man äntligen kan möta högljudda konsumentkrav.

Ett attraktivt, starkt papper

Papprets vita, långa, mjuka jungfrufibrer ger extremt goda tryckegenskaper och nya möjligheter att få förpackningen att sticka ut i butik.

Den nya förpackningen klarar också tuffa förhållanden i logistikkedjan ända in i butik. Så kallade ”drop tests” – falltester – visar att det nya pappret har lika stor motståndskraft som PE-plast. Papprets maskinglättade yta är extremt slät, vilket möjliggör mycket stark förslutningsförmåga, s k ”sealing”. Utöver lägre skaderisk för toa- och hushållsrullarna är det nya förpackningsmaterialet så starkt att det kan göras extra tunt, vilket minskar förpackningsvikten och sparar resurser i alla led.

– Den här papperslösningen gör det enkelt för varumärkesägare att byta från plast- till pappersförpackning utan att kompromissa med prestanda. Det skapar nya möjligheter till en bättre affär för kunderna att möta konsumentefterfrågan med förnybara, innovativa applikationer, säger Danevert Åsbrink, Senior Director Product Management på Billerud, i ett pressmeddelande.

Billerud kan hjälpa varumärkesägare genom hela processen vid byte till den nya förpackning.