Autotech växer med hjälp av YH-utbildning

Under tre år har Paper Province medlemsföretag Autotech Teknikinformation etablerat sig som en stark spelare i västra Sverige. De är idag 16 anställda som arbetar med teknikinformation, utbildning och animationer.  – Målsättningen är att vara 25 personer inom tre år. För att klara expansionstakten krävs det en bra grund av intressanta människor att rekrytera och därför har vi valt att engagera oss i TeknikilIustratörsutbildningen i Arvika, säger Boo Engstrand som är en av grundarna till bolaget.Teknikillustratörsutbildningen i Arvika är en yrkeshögskoleutbildning som har examinerat två kullar, har en utbildning igång nu, samt kommer att ha intag både 2014 och 2015. Lasse Hägglund som är utbildningsansvarig och driver utbildningen från Arvika kommuns håll, säger följande:
– Vi utbildar teknikillustratörer som kan lyssna på kunder, analysera behov, förenkla budskap i bilder och enkla texter och återberätta det visuellt – tydligt, enkelt och säljande. Han fortsätter:
– Vi underlättar för ledningsgrupper att fatta rätt beslut. Vi hjälper marknads- och försäljningsavdelningar att lyckas med marknadsföring och försäljning. Vi får montörer, servicepersonal, installatörer och reparatörer att göra rätt. Vi får kunder att förstå, använda och sköta sina produkter. Allt med hjälp av informativa illustrationer kopplade till enkla texter.
Autotech har nu engagerat sig i både styrgrupp för utbildningen samt som undervisare.
– Det är en fantastisk möjlighet för oss att vara med och styra upp de behov vi ser att marknaden kräver. Vi har redan anställt och vi kommer att anställa fler från Teknikillustratörsutbildningen. Det kommer att vara vår främsta rekryteringsbas så länge utbildningen håller den nivå den gör idag, säger Boo
Arvikas näringslivscentrum tillsammans med utbildningsbolaget Changemaker driver utbildningen idag och har en styrgrupp bestående av delar av det lokala näringslivet där Autotech är en av de som är med och påverkar.
Lasse avslutar: “Vi är stolta över att Autotech tycker att vi lyckas, och ser oss som sina leverantörer av kompetent personal.”
www.autotech.se
www.teknikillustrator.se