Är du redo att leda vägen mot en hållbar framtid som ny vd för Paper Province?

Vill du göra skillnad för hållbar utveckling genom att leda ett världsledande företagskluster med rötter i Värmland?

Paper Province är en ekonomisk förening som ägs och drivs av 130 företag från hela den skogliga värdekedjan. Vi finns för att tillsammans ta samhället in i framtiden med hjälp av skogen. Nu finns möjligheten att bli vår nya vd och engagera personal, näringsliv och andra intressenter i ett viktigt omställningsarbete.

Paper Province samskapar attraktionskraft och hållbara affärer inom den skogliga bioekonomin. Medlemmarna utgörs av bland annat svenska kartong-, pappers- och massatillverkare, sågverk, maskinleverantörer, konsultföretag och energibolag. Allt från mindre bolag till globala giganter.

Nyckelordet är tillsammans, för vi tror att samverkan skyndar på hållbar omställning. Där har Paper Province en viktig roll i att koppla samman företag, akademi, kommuner, regioner, myndigheter och andra samhällsaktörer. Vi strävar efter hållbar tillväxt och vill skapa ett högt värde av skogen för så många som möjligt. Det gör vi genom att mötas i olika forum, jobba med innovation och utveckling och på olika sätt stärka skogsnäringens attraktionskraft. Vi verkar lokalt, nationellt och internationellt.

Om rollen:

Som vd för Paper Province är du en ambassadör för en hållbar skogsnäring. Ditt uppdrag kräver närvaro på många olika arenor och i olika sammanhang där du representerar Paper Province och våra medlemsföretag. Till din hjälp har du en engagerad styrelse och tolv kunniga medarbetare som jobbar nära företagens behov, i både korta och långa perspektiv.

För att lyckas i rollen är det viktigt att trivas i mötet med nya människor och ha en förståelse för näringslivets möjligheter och utmaningar.

Som vd för Paper Province kommer du att:

  • Leda verksamheten: Du leder Paper Province både strategiskt och operativt och främjar samverkan mellan viktiga intressenter.
  • Engagera och motivera: Du bygger förutsättningar för engagemang som krävs för att många ska kunna driva utvecklingen framåt genom projekt och andra partnerskap.
  • Kommunicera med passion: Du förmedlar budskap på svenska och engelska till olika målgrupper på ett inspirerande sätt, oavsett om du står på en konferensscen eller leder ett möte.
  • Säkerställa långsiktig finansiering: Du är delaktig i att koordinera arbetet med ansökningar för offentlig projektfinansiering, utifrån företagens behov, med hjälp av erfarna medarbetare.

Kvalifikationer:

Det kommer att läggas stor vikt vid dina personliga egenskaper, särskilt din förmåga att leda och bygga relationer. För att trivas och lyckas i rollen som vd hos Paper Province, bör du ha följande kvalifikationer:

  • Ledarerfarenhet: Du har mod att utmana och leda i förändring och tillämpar ett coachande och kommunikativt ledarskap, för att utveckla medarbetare och skapa en positiv arbetsmiljö. Du har erfarenhet av verksamhetsstyrning inklusive ekonomisk rapportering och analys, samt erfarenhet som ledare med verksamhets-, personal- och budgetansvar.
  • Erfarenhet av näringslivsfrågor: Du har några års erfarenhet från ledande position inom näringslivet. Erfarenhet från skogsindustri eller annan basindustri är meriterande.
  • Akademisk bakgrund: Du bör ha en examen från universitet eller högskola, då förståelse för och samverkan med akademin är en viktig hörnsten i Paper Province verksamhet.
  • Naturligt nyfiken: Du är relationsorienterad och lyhörd och bra på att bygga nätverk. Du är nyfiken på människor, utveckling och innovation och motiveras av att lära nytt.
  • Strategisk improvisatör: Du är bra på planering och struktur, men har också förmågan att improvisera när det krävs i en snabbrörlig värld. Du navigerar utifrån Paper Province strategi och gillar att leda mot uppsatta mål.

Om du känner att du har det som krävs för att leda Paper Province in i en spännande och hållbar framtid, ansök nu och bli vår nya vd! Länk till ansökan >

Övrigt

Placering: Karlstad. Resor i tjänsten förekommer.

Ansökan

Urval och intervjuarbete kommer att ske löpande under ansökningsperioden och vi kan kalla till intervju innan sista ansökningsdatum som är den 13 november 2023, så vänta inte med din ansökan. I denna rekrytering samarbetar Paper Province med Qtym. Vid frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta Sara Magnusson, 0725-141822, sara.magnusson@qtym.se