Alnab prisas för sitt engagemang i hållbarhetsfrågor

Alnab är ett av Paper Province senaste medlemsföretag. De har nyligen tilldelats EcoVadis silvermedalj för sitt hållbarhetsarbete.
— Det är vi mycket stolta över. Det är en bekräftelse på att vi är på väg åt rätt håll med vårt engagemang i hållbarhetsfrågor, säger Jan-Erik Larsson som är vd på Alnab.

Alnab är en stor leverantör av systemlösningar till den svenska processindustrin som de bland annat förser med ventiler, värmeväxlare, manöverdon, pannövervakning och gasanalysutrustning.

— Vad många kanske inte vet är att våra två största affärsområden är papper och cellulosa samt raffinaderiindustrin med stort fokus på utvecklingen inom biobränslen.

— Det är ju två branscher som idag jobbar väldigt tätt tillsammans med flera gemensamma utmaningar. Båda branscherna passar vår spetskompetens som handen i handsken, säger Jan-Erik Larsson.

Har fått en silvermedalj

Likt så många andra värdesätter och arbetar Alnab aktivt för att vara hållbara.

— Vi har precis fått vår silvermedalj tilldelad av Ecovadis vilket vi är mycket stolta över. Vi jobbar hårt med hållbarhet för att möta både kortsiktiga och långsiktiga mål.

Utmärkelsen från EcoVadis täcker ett brett spektrum av icke-ekonomiska ledningssystem inklusive effekter på miljö, arbetsmarknad och mänskliga rättigheter, etik och hållbar upphandling.

Nya medlemmar

Alnab anslöt nyligen som medlemsföretag till Paper Province.

— Vi ser fram emot att bli en del av nätverket och göra vårt yttersta för att bidra med våra kunskaper och erfarenheter. Vi firar snart 50 år som leverantör till branschen så jag är övertygad om att vi har en hel del att bidra med. Sen ser vi väldigt mycket fram emot allt vi kommer att lära oss genom att bli en del av Paper Province, säger Jan-Erik Larsson.

Fakta: Alnab Armatur AB är ett handelsföretag som erbjuder tekniskt kvalificerade systemlösningar. De förser den svenska industrin med ventiler, värmeväxlare, manöverdon, pannövervakning och gasanalysutrustning med fokus mot papper och cellulosa, raffinaderi, energi och kraft, kemi och petrokemi, järn och stålindustri samt livs- och läkemedel.