Tio traineer fick fast jobb hos Moelven

De traineer som började praktisera på Moelven för ett och ett halvt år sedan har fått tillsvidareanställning inom koncernen. Alla tio!

För 18 månader sedan startade Moelven ett eget traineeprogram. En stor framgång visade det sig. Under traineeperioden har nämligen samtliga deltagare fått besked om att de har fått tillsvidareanställning på företaget.

De tio traineerna har fått tjänster som projektledare, utvecklingsingenjör, produktionstekniker och avdelningschef vid olika Moelven-företag.

Steffen Engeland fick drömjobbet som teknisk projektledare hos Moelven Wood AS.

– Jag hade ingen erfarenhet av den här branschen tidigare, så jag trodde inte att jag skulle få alla möjligheter jag fått så här snabbt. Arbetsuppgifterna anpassades efter min kompetens och jag fick jobba med det jag var intresserad av. Därför har jag lärt mig snabbt, säger en av de tio traineerna, Steffen Engeland.

Många möjligheter

Under den 18 månader långa traineeperioden fick praktikanterna prova på två olika jobb hos Moelven. Som nyutexaminerad från NTNU i Gjøvik fick Steffen Engeland prova att arbeta vid både Moelven Eidsvold Værk AS och Moelven Multi3 AS, innan han fick drömjobbet som teknisk projektledare hos Moelven Wood AS.

–Jag har fått otroligt många möjligheter och jag är stolt över att arbeta i en bransch som producerar ett så hållbart material som trä, säger han.

Investering i kompetens

Jeanette Löfberg, som är kompetensutvecklare på Moelven, är stolt över traineerna och sin arbetsplats.

– Att alla har fått ordinarie tjänster visar att vi har kunnat fylla på med relevant och efterfrågad kompetens i verksamheterna. Traineeprogrammet är viktigt för Moelven. Det är ett sätt att investera i framtidens kompetens, samtidigt som vi gör en insats ur ett samhällsekonomiskt perspektiv, säger hon och tillägger:

– Återkopplingen från våra trainees visar att man får en bra start i Moelven som trainee. Man blir väl omhändertagen och får ett värdefullt nätverk, tillsammans med nyttiga erfarenheter och praktiska kunskaper.

Moelven är nu i full gång med sin andra kull trainees.

Läs mer om Moelvens traineeprogram HÄR