ÅF Pöyry blir AFRY

ÅF och Pöyry, båda medlemmar i Paper Province, är sedan den 22 februari ett gemensamt bolag med projekt i över 100 länder. Idag presenteras det efterväntade gemensamma varumärket – AFRY. Samtidigt lanseras en ny webbplats med samma namn.

ÅF grundades 1895 och Pöyry 1958. Båda har med åren brett ut sig i världen och är idag, som gemensamt bolag, ett av Nordens största inom branschen. Globalt omfattar de 17 000 medarbetare med kontor i 50 länder och projekt i 100 länder.

Sedan sammanslagningen i februari har de provisoriskt gått under namnet ÅF Pöyry. Nu presenterar de sitt nya gemensamma namn – AFRY.

– Med lanseringen av AFRY förstärker vi vårt fokus på hållbarhet och befäster vår ställning som ett globalt företag. De tjänster och lösningar vi kan leverera är mer relevanta än någonsin givet den exponentiella utveckling vi står inför. Tillväxtresan de senaste åren har varit betydande med en fördubbling av omsättningen sedan 2015. Jag är glad över att få vara med om att skapa en gemensam plattform för hela bolaget, samtidigt som jag är stolt över att ta med vår levande historia in i framtiden, säger Jonas Gustavsson, vd och koncernchef AFRY, i ett pressmeddelande.

Driver transformationer

AFRY är ett ledande företag inom teknik, design och rådgivning, främst med kunder inom infrastruktur, industri och energi.

Konsultverksamhetens arbete präglas till stor del av den globalisering, urbanisering, digitalisering och klimatförändring som pågår. Tillsammans med sina kunder driver de transformationerna kopplade till dessa, mycket handlar om att hitta framtidens lösningar.