Absolut Vodka-flaskan får fiberbaserad skruvkapsyl från Värmland

Värmländska startup-företaget Blue Ocean Closure ingår samarbete med The Absolut Company för att utveckla en innovativ och fiberbaserad skruvkapsyl till den ikoniska Absolut Vodka-flaskan. Nu växer de och vill rekrytera fler.

Startupföretaget Blue Ocean Closures, medlemmar i Paper Province, är först i världen med att utveckla och producera fiberbaserade, biologiskt nedbrytbara och återvinningsbara skruvkorkar och skruvlock.

Nu startar de ett samarbete med The Absolut Company, en del av Pernod Ricard, för att ta fram en helt återvinningsbar skruvkapsyl, som ett alternativ till existerande kapsylösning. Den innovativa designen, skapad av biobaserade material, är helt återvinningsbar som papper och nedbrytbar i hav och natur.

Blue Ocean Closures och The Absolut Company tar fram en helt återvinningsbar skruvkapsyl.

– Vi är så stolta över att bli partner till Absolut Vodka i arbetet med att få ut en alternativ förslutning på marknaden. Mitt första jobb var faktiskt på fabriksgolvet hos Absolut, så jag vet av egen erfarenhet att kvalitet i alla led av produktionen är ett starkt fokus, säger Lars Sandberg, VD Blue Ocean Closures.

Helt cirkulär verksamhet 2025

Samarbetet är del av en bred ambition hos The Absolut Company och Pernod Ricard att tillsammans med leverantörer och partners skapa en helt cirkulär verksamhet med målet att hundra procent av företagets förpackningar går att återanvända, återvinna eller kompostera år 2025.

– Som del av vårt cirkulära arbete är vi mycket glada över att jobba tillsammans med Blue Ocean Closures med innovativ förpackningsutveckling som bidrar till en renare värld och som minskar behovet av engångsmaterial, säger Eric Näf, Director of Packaging Development vid The Absolut Company.

– Det är väldigt roligt för oss att samarbeta med ett ledande och globalt varumärke som Absolut Vodka som har så mycket fokus på hållbarhet. De har kunskap som vi saknar. De går först, skapar förändring för egen del och har också möjlighet att leda förändring, säger Lars Sandberg.

Nu söker teamet fler medarbetare.

Blue Ocean Closures växer

Nu växer Blue Ocean Closures och startar en rekryteringsprocess med hopp att hitta ytterligare tre talanger med säte i Karlstad eller Säffle. En operatör och två projektledare som ska driva kund- och utvecklingsprojekt. Bolaget söker både seniorer och juniorer och är öppna för att rekrytera direkt från universitetet.

– Jag hoppas det är människor som är självgående, vill utveckla framtidens förslutningar och har ett genuint miljöintresse. Vi vill hitta människor som har drivet och vill vara med och göra den här förändringen, säger Lars Sandberg.

Intresserad att söka? Maila kontakt@blueoceanclosures.com eller ansök via blueoceanclosures.com