1 500 sommarjobbare vill till Stora Enso i Skoghall

Stora Ensos bruk i Skoghall är onekligen populärt. Efter att ha annonserat om sommarjobbare har man mottagit över 1 500 ansökningar. Av dessa kommer drygt 100 sökande få arbetare under sommaren. 
Skoghalls Bruk är det Stora Enso-bruk i Sverige som fått flest ansökningar till sommarjobben. 1 500 har nämligen skickat in en ansökan i hopp om att knipa någon av de 100 arbetsmöjligheterna som bruket erbjuder.
– Att börja som sommarjobbare hos oss är en bra start i arbetslivet. Vi har många spännande yrken på Skoghalls Bruk och det är en fantastisk möjlighet för sommarjobbarna att få prova på arbetsuppgifter och få med sig erfarenhet från vår processindustri i de framtida karriärerna. Sist men inte minst är det spännande för oss att träffa nya medarbetare som hjälper oss när delar av den ordinarie personalen har semester, sade Carl-Johan Albinsson, platschef Skoghalls Bruk, när de först gick ut med ansökan.
Ser man totalt till Stora Enso i Sverige söker man omkring 600 sommarjobbare. Till dessa platser finns drygt 4 300 ansökningar.

Stora Enso är en ledande global leverantör av förnybara lösningar inom förpackningar, biomaterial, träprodukter och papper. Företaget har cirka 27 000 medarbetare i över 35 länder. 2014 uppgick omsättningen till 10,2 miljarder EUR.
Skoghalls Bruk är en världsledande tillverkare av kartong till livsmedelsförpackningar. Var sjätte vätskekartongförpackning i världen är tillverkad av kartong härifrån. Bruket har ca 800 medarbetare och med en produktionskapacitet på 780 000 ton kartong/år är det ett av de tio största kartongbruken i världen.