IN ENGLISH
IN SWEDISH
top-image
Läs mer och
BLI MEDLEM!
search
SÖK
Dölj
back
Tillbaka till Nyheter
  • image-slider
24 June 2015

Wipab och Allkal gör stor affär med Lego Kina

Lego, en av värdens främsta leksakstillverkare, köper nu en tredje industritvättmaskin av Allkal i Grums. – Det är jättestort för Allkal. Maskinen kostar mellan 5-6 miljoner kronor, berättar Stefan Niklasson, VD och försäljningschef för Wipab, ägare av Allkal.

Just nu håller man för fullt på att packa ner den stora tvättmaskinen som står i Wipabs lokaler för leverans till Lego i Kina.
– Den är tio meter lång och väger mellan 5-6 ton, berättar Stefan Niklasson.
Maskinen kommer att skickas nästa vecka och efter den åker två tekniker och en elektriker som kommer att installera maskinen på plats.
– Detta är den tredje stora maskinen de köper av oss. Det är väldigt roligt att de väljer våra maskiner.

STORA PÅ GRILLAR

Wipab som köpte upp Allkal 2009 ser ljust på framtiden.

– Vi har riktigt mycket att göra. Vi har flertalet stora projekt som skall levereras under sommaren och hösten, bland annat en stor rullbana åt Goodtech. Vi levererar även mycket grillar till kommuner och bostadsrättsföreningar i Norge, berättar Stefan Niklasson.
Grillarna i syrafast stål placeras ute på allmänna platser så att de finns tillgängliga för många.
– I övrigt har den norska marknaden öppnat sig och vi hittat en hel del nya kunder. Så det flyter på bra. Förra veckan fick vi en order från en norsk kund på 1,4 miljoner.

 

Fler Nyheter

flik
15
August
Nyheter
Av: robert-rundberget

Sök pengar till miljöstudie

Energimyndigheten utlyste härom dagen 12,6 miljoner kroner för att små och medelstora företag ska kunna ansöka om stöd för att göra en studie inför en energieffektiv investering. Sista ansökningsdag är 31 december 2017.

Läs mer
flik
15
August
Nyheter
Av: robert-rundberget

Sök Valmet Tissue Technology Award

Har du, eller någon du känner, en idé som kan göra framtidens pappersindustri miljövänligare? I så fall kan du ansöka om Valmets utmärkelse Tissue Technology Award och tillhörande pris senast 1 november.

Läs mer
flik
15
August
Nyheter
Av: robert-rundberget

Idéverkstad för ett hållbart Säffle

Under våren genomförde Paper Province en idéverkstad tillsammans med representanter från näringsliv, skola och offentligheten i Säffle för att identifiera möjligheter till hur orten med hjälp av skoglig bioekonomi kan ställa om och bli mer hållbar. Så här gick det till.

Läs mer
flik
10
August
Nyheter
Av: m-wangestam

Motala Verkstad Group satsar på pappers- och massaindustrin

Motala Verkstad Group är ett av Paper Province nyaste medlemsföretag. Av namnet att döma kan man tro att de huserar i Motala – och det gör de också – men även i Kristinehamn och Malmö. En ny viktig kundgrupp finns inom pappers- och massaindustrin. ”I framförallt Gustavsvik i Kristinehamn finns maskiner och operatörer med erfarenhet från pappers- och massaindustrin. De är mycket kapabla inom bearbetning, svets och montage”, säger Mikael Bönnemark, sälj- och marknadschef.

Läs mer