IN ENGLISH
IN SWEDISH
top-image
Läs mer och
BLI MEDLEM!
search
SÖK
Dölj
back
Tillbaka till Nyheter
  • image-slider
24 June 2015

Wipab och Allkal gör stor affär med Lego Kina

Lego, en av värdens främsta leksakstillverkare, köper nu en tredje industritvättmaskin av Allkal i Grums. – Det är jättestort för Allkal. Maskinen kostar mellan 5-6 miljoner kronor, berättar Stefan Niklasson, VD och försäljningschef för Wipab, ägare av Allkal.

Just nu håller man för fullt på att packa ner den stora tvättmaskinen som står i Wipabs lokaler för leverans till Lego i Kina.
– Den är tio meter lång och väger mellan 5-6 ton, berättar Stefan Niklasson.
Maskinen kommer att skickas nästa vecka och efter den åker två tekniker och en elektriker som kommer att installera maskinen på plats.
– Detta är den tredje stora maskinen de köper av oss. Det är väldigt roligt att de väljer våra maskiner.

STORA PÅ GRILLAR

Wipab som köpte upp Allkal 2009 ser ljust på framtiden.

– Vi har riktigt mycket att göra. Vi har flertalet stora projekt som skall levereras under sommaren och hösten, bland annat en stor rullbana åt Goodtech. Vi levererar även mycket grillar till kommuner och bostadsrättsföreningar i Norge, berättar Stefan Niklasson.
Grillarna i syrafast stål placeras ute på allmänna platser så att de finns tillgängliga för många.
– I övrigt har den norska marknaden öppnat sig och vi hittat en hel del nya kunder. Så det flyter på bra. Förra veckan fick vi en order från en norsk kund på 1,4 miljoner.

 

Fler Nyheter

flik
22
June
Nyheter
Av: m-wangestam

Stöd till aktiva inom biobaserad ekonomi

Har ni vad som behövs för att lyckas med er biobaserade ekonomi? Om svaret på frågan är nekande kanske ni vill ta hjälp av SuperBio. De arbetar med att stödja nya lovande värdekedjor inom biobaserad ekonomi och erbjuder en rad innovationstjänster till SMF-företag.

Läs mer
flik
22
June
Nyheter
Av: m-wangestam

Två års studier ledde direkt till drömjobbet som mälderist

Selma Sehalic stormtrivs på mälderiet på Gruvöns bruk. Men den första veckan på det nya jobbet var omtumlande. En helt ny miljö jämfört med kontoren som hon var van vid. ”Det är så stort och man kan lätt gå vilse. Det första steget var att hitta från omklädningsrummet till min arbetsplats.”

Läs mer
flik
22
June
Nyheter
Av: robert-rundberget

SOMAS får ny rekordorder - del av BillerudKorsnäs miljardsatsning på Gruvön

SOMAS i Säffle, har slutit ett ramavtal med BillerudKorsnäs gällande Hand-, Regler, On/Off- och Spjällbackventiler för byggnationen av ny kartongmaskin (KM7) vid BillerudKorsnäs anläggning Gruvön i Grums. Det är den största ordern i SOMAS historia sett till antal ventiler och innebär löpande leveranser under ett år med första leverans hösten 2017.

Läs mer
flik
16
June
Nyheter
Av: robert-rundberget

Tre Paper province-företag i Treesearch

I onsdags offentliggjordes den nationella forskningsplattformen Treesearch. Satsningen stöds av Vinnova med 70 miljoner kronor, vilket gör den till den största skogliga forskningsinsatsen någonsin i Sverige. Tre av Paper Province medlemsföretag deltar i projektet.

Läs mer