IN ENGLISH
IN SWEDISH
top-image
Läs mer och
BLI MEDLEM!
search
SÖK
Dölj
back
Tillbaka till Nyheter
  • image-slider
24 June 2015

Wipab och Allkal gör stor affär med Lego Kina

Lego, en av värdens främsta leksakstillverkare, köper nu en tredje industritvättmaskin av Allkal i Grums. – Det är jättestort för Allkal. Maskinen kostar mellan 5-6 miljoner kronor, berättar Stefan Niklasson, VD och försäljningschef för Wipab, ägare av Allkal.

Just nu håller man för fullt på att packa ner den stora tvättmaskinen som står i Wipabs lokaler för leverans till Lego i Kina.
– Den är tio meter lång och väger mellan 5-6 ton, berättar Stefan Niklasson.
Maskinen kommer att skickas nästa vecka och efter den åker två tekniker och en elektriker som kommer att installera maskinen på plats.
– Detta är den tredje stora maskinen de köper av oss. Det är väldigt roligt att de väljer våra maskiner.

STORA PÅ GRILLAR

Wipab som köpte upp Allkal 2009 ser ljust på framtiden.

– Vi har riktigt mycket att göra. Vi har flertalet stora projekt som skall levereras under sommaren och hösten, bland annat en stor rullbana åt Goodtech. Vi levererar även mycket grillar till kommuner och bostadsrättsföreningar i Norge, berättar Stefan Niklasson.
Grillarna i syrafast stål placeras ute på allmänna platser så att de finns tillgängliga för många.
– I övrigt har den norska marknaden öppnat sig och vi hittat en hel del nya kunder. Så det flyter på bra. Förra veckan fick vi en order från en norsk kund på 1,4 miljoner.

 

Fler Nyheter

flik
22
November
Nyheter
Av: m-wangestam

Klusterlunch på expansiva Triton Valsteknik

Det är en positiv stämning i lunchrummet på Triton Valsteknik. Valsföretaget på Nyängen utanför Grums är värdar på Paper Province klusterlunch och över tjugo hungriga gäster har kommit för att äta god mat, nätverka och gå på rundvandring i fabriken.

Läs mer
flik
17
November
Nyheter
Av: robert-rundberget

Europeiska cellulosaindustrins bekymrade kommentar till EU's vardande plaststrategi

Elva internationella organisationer inom olika delar av cellulosaindustrin skickade idag en bekymrad skrivelse till förste vicepresident Timmermans. Skrivelsen belyser tre riskområden som förknippas med plastanvändning och föreslår konkreta ändringar av plaststrategin innan den klubbas igenom längre fram. Så här skriver de:

Läs mer
flik
16
November
Nyheter
Av: m-wangestam

Höststopp på Stora Ensos 100-åring

Över tusen entreprenörer och hundratals av Stora Ensos egna medarbetare ska under den kommande veckan underhålla, rengöra, besikta och bygga om Skoghalls Bruk på det årliga höststoppet. Totalt utförs runt 4500 arbeten under den dryga veckan som stoppet pågår.

Läs mer
flik
16
November
Nyheter
Av: m-wangestam

Paper Province guldsponsor på European Paper Week

Om två veckor drar den 19:e upplagan av European Paper Week igång i Bryssel. En tillställning som samlar människor från hela Europas pappersindustri. Paper Province finns förstås på plats. Och inte nog med det – vi är även guldsponsorer.

Läs mer