IN ENGLISH
IN SWEDISH
top-image
Läs mer och
BLI MEDLEM!
search
SÖK
Dölj
back
Tillbaka till Nyheter
13 November 2017

”Vi äääälskar att dela med oss”

120 personer var med på vår fullmatade branschkväll Papermakers Night förra veckan där utveckling och förändring var temat för kvällen.  Framtidsspanaren Siduri Poli pratade om internet och vad internet kan lära oss om hur vi ska jobba och leva framöver.

Siduri Poli är en ung entreprenör, utsedd av Veckans affärer till en av årets supertalanger och Framtidens Mäktigaste av TCO.

Hon driver en av Sveriges största entreprenörshubbar – Changers Hub – ett innovationshus i Alby i Stockholm med tusen medlemmar mellan 16 och 25 år.

Siduri Poli är själv uppväxt i förorten Norsborg där det fanns ont om vuxna förebilder och naturliga nätverk.

– Jag vill ge unga i ytterstadsområden de bästa förutsättningarna att kunna förverkliga sina idéer och göra bra vägval i livet.

FEM VIKTIGA INSIKTER

För varje idé som inte förverkligas är en förlust menar hon.

– Det finns så många idéer, idéer som skulle kunna få all plast att försvinna ur haven eller isbergen att sluta smälta. Men de förverkligas inte.

Siduri Poli går igenom fem insikter som hon lärt sig på sin egen resa, hur man kan ta hjälp av internet för att genomdriva förändringar.

Här är en kort sammanfattning av hennes föreläsning:

Sharing is caring är det första hon tar upp.

– Vi äääälskar att dela med oss, säger hon.

Det är delandet som är själva kärnan med internet menar Siduri. Flera miljarder människor finns där ute på nätet varje dag och alla är bra på någonting.

– Vi sitter på så mycket kompetens. Alla har kunskaper som inte valideras. Vi kan lära oss av varandra. Vi kan ta hjälp av internet för att skapa organisationer som samarbetar, för att få perspektiv och få fram de bästa idéerna. Vi har alla olika erfarenheter, kunskaper och energier – så bjud in!

Nästa insikt Siduri pratar om är Testa (fasiken) allt:

– Få era kunder att vara med i ett tidigt skede, helst innan ni lanserat er produkt. Det är ett bra sätt att få input och feedback. Det är något vi gör mycket i Changers Hub. Vi har kurser, utbildningar och idécoachning och testar med hjälp av våra medlemmar.

Siduris tredje insikt handlar om att ha förståelse för användaren – (User)experience is key.

– Vi är fortfarande människor, inte robotar, och vi tycker det är jätteviktigt med upplevelser. I Changers Hub jobbar vi hela tiden med hur vi kan förstärka upplevelsen. Det är jätteviktig när man jobbar digitalt.

Därefter ber Siduri publiken att tänka efter; vilka är era förebilder – who´s your leader?

– Vilka är leaders i era företag? Vi lever med sociala medier, följer människor och våra leaders är jätteviktiga. Har man många följare har man mycket att säga till om, oavsett om det man säger är vettigt eller inte.

Den sista insikten Siduri tar upp handlar om att ha ett framtidsperspektiv – be future – not ”digital”.

– Tänk inte teknik först, utan ta idéerna först. Det är inte digitaliseringen som är intressant utan att våga tänka framåt, att ha ett framtidsperspektiv. Använd tekniken till att skapa häftiga saker och uppnå dina mål.

UNGA ÄR NYCKELN TILL FÖRÄNDRING

Fler insikter från Siduri fanns inte tid för på Papermakers Night. Publiken fick sig en tankeställare om hur näringsliv och samhälle kommer vara kopplat till nya tekniker i framtiden.

– Det är att ha en dialog med unga som är nyckeln till förändring, avslutar hon.

Fler Nyheter

flik
17
November
Nyheter
Av: robert-rundberget

Europeiska cellulosaindustrins bekymrade kommentar till EU's vardande plaststrategi

Elva internationella organisationer inom olika delar av cellulosaindustrin skickade idag en bekymrad skrivelse till förste vicepresident Timmermans. Skrivelsen belyser tre riskområden som förknippas med plastanvändning och föreslår konkreta ändringar av plaststrategin innan den klubbas igenom längre fram. Så här skriver de:

Läs mer
flik
16
November
Nyheter
Av: m-wangestam

Höststopp på Stora Ensos 100-åring

Över tusen entreprenörer och hundratals av Stora Ensos egna medarbetare ska under den kommande veckan underhålla, rengöra, besikta och bygga om Skoghalls Bruk på det årliga höststoppet. Totalt utförs runt 4500 arbeten under den dryga veckan som stoppet pågår.

Läs mer
flik
16
November
Nyheter
Av: m-wangestam

Paper Province guldsponsor på European Paper Week

Om två veckor drar den 19:e upplagan av European Paper Week igång i Bryssel. En tillställning som samlar människor från hela Europas pappersindustri. Paper Province finns förstås på plats. Och inte nog med det – vi är även guldsponsorer.

Läs mer
flik
14
November
Nyheter
Av: m-wangestam

”Vi ska utnyttja att vi har en stark kinesisk ägare i ryggen”

”Så otroligt spännande”, säger Maria Hollander, vd i Paper Province, och lämnar över micken till Jens Otterstedt på Nordic Paper. Maria och alla andra i den nästan fullsatta Lars Lerin-salen på Karlstad CCC ska få höra om hur det gick till när Kina kom till Värmland.

Läs mer