IN ENGLISH
IN SWEDISH
top-image
Läs mer och
BLI MEDLEM!
search
SÖK
Dölj
back
Tillbaka till Nyheter
5 December 2017

Stora Ensos nya fabrik för korslimmat trä intresserade politiker

Intresset för Stora Ensos nya produktionslinje för korslimmat trä på Gruvöns bruk i Värmland är stort från många håll. Igår hade företaget besök av de värmländska riksdagspolitikerna Lars-Mejern Larsson och Mikael Dahlqvist samt Leif Haraldsson, kommunstyrelsens ordförande i Grums och Malin Hagström, ordförande för socialdemokraterna i Grums.

Besökarna fick en presentation av företagets verksamhet och en inblick i möjligheterna som investeringen innebär i form av nya hållbara träprodukter och arbetstillfällen. De fick även en rundvandring på sågverket av platschefen Pär Larsson och produktionschefen Kristina Lövgren.
– Vi är tacksamma för och uppskattar det goda samarbetet vi har med Grums kommun. Denna investering är väldigt stor, positiv och betydelsefull för många aktörer”, säger Pär Larsson.

På bilden: Fr v Kristina Lövgren, produktionschef Gruvöns sågverk, Mikael Dahlqvist (S), riksdagspolitiker, Malin Hagström, ordförande för socialdemokraterna i Grums, Pär Larsson, platschef, Gruvöns sågverk, Lars-Mejern Larsson (S), riksdagspolitiker och Leif Haraldsson, kommunstyrelsens ordförande i Grums. Foto: Stora Enso

Fler Nyheter

flik
13
December
Nyheter
Av: robert-rundberget

Forskning blev konst

7 december arrangerade Paper Province tillsammans med Karlstads universitet ett unikt vernissage där aktuella forskningsprojekt visades upp som konst på Karlstad CCC. Syftet var att ge näringslivet en inblick i vilken forskning som bedrivs och hur den kan användas för att stärka företagens konkurrenskraft.

Läs mer
flik
13
December
Nyheter
Av: m-wangestam

På väg mot studentliv och bi-strömmar i Kina

Om några dagar reser Tobias Söderbom Olsson och Gustav Lilliecreutz till Hong Kong. De har blivit antagna som utbytesstudenter på The Chinese University of Hong Kong. De kommer även utföra ett uppdrag åt Paper Province. ”Vi ska titta på de kinesiska sågverkens produktionskedjor och deras bi-strömmar”, säger Tobias Söderbom Olsson.

Läs mer
flik
11
December
Nyheter
Av: m-wangestam

De spanar efter en stor miljöbov på sjukhuset - plastpåsar

Landstinget i Värmland har pekat ut plastpåsar som en av tio engångsprodukter som ger stora klimatavtryck. Det är bakgrunden till att tjugo personer ger sig ut i verksamheten på sjukhuset för att undersöka hur processerna kring plastpåsar ser ut. ”Vi tittar på problem och utmaningar i en användares verklighet för att ta reda på om det kan skapa bättre lösningar”, säger Camilla Evensson, projektledare på…

Läs mer
flik
6
December
Nyheter
Av: m-wangestam

Stort engagemang för ett hållbart Hammarö

”Bygg nya hus i trä. Gör Hammarö till Sveriges bästa cykelkommun. Gör klimatsmarta upphandlingar i kommunen. Ordna en buss (av trä) som går på biobränsle till Karlstad. Få källsorteringen på Hammarö att fungera.” Kreativiteten flödar på workshopen Klimatsmart Hammarö.

Läs mer