IN ENGLISH
IN SWEDISH
top-image
Läs mer och
BLI MEDLEM!
search
SÖK
Dölj
back
Tillbaka till Nyheter
12 March 2015

Utlysning: Innovationsprojekt i företag

Har du ett innovativt utvecklingsprojekt med internationell marknadspotential, som är i ett så tidigt utvecklingsskede att banker, investerare och andra privata finansiärer ännu inte vågar satsa på det? Då kan ni få bidrag från Vinnova för att utreda marknadsförutsättningarna och gå från idé till fungerande prototyp eller version.

Du som kan söka befinner dig i en tidig utveckling av en produkt, en tjänst eller ett koncept som är nyskapande eller väsentligt bättre än vad som redan finns i branschen. För att du ska kunna söka ska du vara ett svenskt aktiebolag eller ekonomisk förening med max 250 anställda.

BIDRAG I TVÅ NIVÅER

1. Full finansiering upp till 500 000 kronor
Företag som har bedrivit verksamhet i upp till fem år kan ansöka om 100 procents finansiering av ett projekt.
2. 25-50 procents finansiering upp till 5 miljoner kronor
Om projektet behöver mer finansiering än 500 000 kronor eller om företaget som söker har funnits i mer än fem år kan vi finansiera projektet med upp till 50 procent.
Utlysningen ersätter tidigare utlysningar Forska&Väx och VINN NU.

VIKTIGA DATUM

Sista ansökningsdag: 24 mars, kl.14:00
Beslutsdatum 4 juni

För mer information och anmälan

 

Fler Nyheter

flik
17
November
Nyheter
Av: robert-rundberget

Europeiska cellulosaindustrins bekymrade kommentar till EU's vardande plaststrategi

Elva internationella organisationer inom olika delar av cellulosaindustrin skickade idag en bekymrad skrivelse till förste vicepresident Timmermans. Skrivelsen belyser tre riskområden som förknippas med plastanvändning och föreslår konkreta ändringar av plaststrategin innan den klubbas igenom längre fram. Så här skriver de:

Läs mer
flik
16
November
Nyheter
Av: m-wangestam

Höststopp på Stora Ensos 100-åring

Över tusen entreprenörer och hundratals av Stora Ensos egna medarbetare ska under den kommande veckan underhålla, rengöra, besikta och bygga om Skoghalls Bruk på det årliga höststoppet. Totalt utförs runt 4500 arbeten under den dryga veckan som stoppet pågår.

Läs mer
flik
16
November
Nyheter
Av: m-wangestam

Paper Province guldsponsor på European Paper Week

Om två veckor drar den 19:e upplagan av European Paper Week igång i Bryssel. En tillställning som samlar människor från hela Europas pappersindustri. Paper Province finns förstås på plats. Och inte nog med det – vi är även guldsponsorer.

Läs mer
flik
14
November
Nyheter
Av: m-wangestam

”Vi ska utnyttja att vi har en stark kinesisk ägare i ryggen”

”Så otroligt spännande”, säger Maria Hollander, vd i Paper Province, och lämnar över micken till Jens Otterstedt på Nordic Paper. Maria och alla andra i den nästan fullsatta Lars Lerin-salen på Karlstad CCC ska få höra om hur det gick till när Kina kom till Värmland.

Läs mer