IN ENGLISH
IN SWEDISH
top-image
Läs mer och
BLI MEDLEM!
search
SÖK
Dölj
back
Tillbaka till Nyheter
20 November 2014

Tyskt investmentbolag ny huvudägare i Nordic Paper

Det är nu klart att det tyska equitybolaget Special Situations Venture Partners III (SSVP) med Orlando Management som rådgivare, går in som majoritetsägare i Nordic Paper.

Det innebär att aktieägarna NorgesInvestor, Richard Heiberg Invest AS, JSR Invest AB och Hartvig Wennberg AS säljer sina andelar och SSVP blir majoritetsägare på 60 procent. De övriga 40 procenten innehar nuvarande delägarna Petek GmbH, som varit delägare de senaste tio åren, även fortsättningsvis.

Till nästa nivå

Jan Runo, som i samband med försäljningen drar sig tillbaka från vd-posten, säger att det är med både glädje och ett visst vemod som han lämnar företaget. Ny vd blir Per Bjurbom.
Dock kommer Jan Runo att fortsätta stötta företaget, eftersom han kvarstår som styrelseordförande.
– Att leda Nordic Paper har varit en fantastisk resa och att kunna blicka tillbaka på utvecklingen som skett de senaste tio åren blir ett positivt minne, säger han och
tillägger att det är med varm hand han lämnar över ledarskapet till Per Bjurbom.
– Jag är övertygad om att Per Bjurbom kommer att lyfta företaget ytterligare till nästa nivå, vilket Nordic Paper både är förberedda och väl rustade för, säger Jan Runo.

Erfaren i branschen

Per Bjurbom, med mer än 25 års erfarenhet inom Skandinavisk pappers- och massaindustri, har haft ledande befattningar inom bland annat BillerudsKorsnäs och Stora Enso.
Han säger att det är en ära att få förtroendet att leda Nordic Paper vidare.
– Jag ser med spänning fram mot utmaningen att leda Nordic Paper och dela med mig av mina tidigare erfarenheter.
Orlando som grundades 2001 och har sitt huvudkontor i Tyskland är rådgivare till SSVP.
De har specialiserat sig på investeringar i medelstora före- tag och totalt sett är de bland de mest erfarna investerarna i hela Europa när det kommer till industriföretag.

70-års erfarenhet

Majoriteten av deras investering- ar har skett inom produktionsfö- retag med buisness-to buisness inriktning, precis som Nordic Paper.
De fyra affärskompanjonerna i SSVP har en sammanlagd erfarenhet på drygt 70 år som industriella investerare.
I dagsläget består SSVP:s portfolio av elva olika företag runt om i världen med en total avkastning på mer än 1,6 miljarder euro.

Fler Nyheter

flik
22
June
Nyheter
Av: m-wangestam

Stöd till aktiva inom biobaserad ekonomi

Har ni vad som behövs för att lyckas med er biobaserade ekonomi? Om svaret på frågan är nekande kanske ni vill ta hjälp av SuperBio. De arbetar med att stödja nya lovande värdekedjor inom biobaserad ekonomi och erbjuder en rad innovationstjänster till SMF-företag.

Läs mer
flik
22
June
Nyheter
Av: m-wangestam

Två års studier ledde direkt till drömjobbet som mälderist

Selma Sehalic stormtrivs på mälderiet på Gruvöns bruk. Men den första veckan på det nya jobbet var omtumlande. En helt ny miljö jämfört med kontoren som hon var van vid. ”Det är så stort och man kan lätt gå vilse. Det första steget var att hitta från omklädningsrummet till min arbetsplats.”

Läs mer
flik
22
June
Nyheter
Av: robert-rundberget

SOMAS får ny rekordorder - del av BillerudKorsnäs miljardsatsning på Gruvön

SOMAS i Säffle, har slutit ett ramavtal med BillerudKorsnäs gällande Hand-, Regler, On/Off- och Spjällbackventiler för byggnationen av ny kartongmaskin (KM7) vid BillerudKorsnäs anläggning Gruvön i Grums. Det är den största ordern i SOMAS historia sett till antal ventiler och innebär löpande leveranser under ett år med första leverans hösten 2017.

Läs mer
flik
16
June
Nyheter
Av: robert-rundberget

Tre Paper province-företag i Treesearch

I onsdags offentliggjordes den nationella forskningsplattformen Treesearch. Satsningen stöds av Vinnova med 70 miljoner kronor, vilket gör den till den största skogliga forskningsinsatsen någonsin i Sverige. Tre av Paper Province medlemsföretag deltar i projektet.

Läs mer