IN ENGLISH
IN SWEDISH
top-image
Läs mer och
BLI MEDLEM!
search
SÖK
Dölj
back
Tillbaka till Nyheter
6 September 2017

Trivsam klusterlunch på bruk med anor

Vårt medlemsföretag Ahlstrom-Munksjö Aspa Bruk var värd på säsongens första klusterlunch. Närmare trettio gäster serverades mat på brukets egna porslin i en av de gamla herrgårdarna. ”Man kunde ana historiens vingslag.  Det var väldigt ombonat och mycket bra stämning”, tycker Marcus Elmer, projektledare på Paper Province och en av lunchgästerna.

Paper Province arrangerar klusterluncherna för att våra medlemsföretag och andra i branschen ska få möjlighet att träffas. Det blir ett lättsamt sätt att knyta nya kontakter samtidigt som man får med sig ny kunskap i bagaget.

– Det är fenomenalt bra. Efter att man varit på en klusterlunch förstår man företaget/bruket på ett helt annat sätt; deras verksamhet och utmaningar. Plus att man har chansen att träffa andra deltagare. Det ger väldigt mycket, säger Marcus Elmer.

Verksamhet i hela världen

Under lunchen berättade produktionschef Michael Berggren och inköpschef Anders Mehlberg om verksamheten, både på bruket vid Vättern och globalt.

-Vår vision är att vara en riktigt attraktiv arbetsgivare. Säkerhet är väldigt viktigt för oss. Vi jobbar aktivt med beteendebaserad säkerhet och ser goda resultat.

De gav en bild av en stor och stark koncern, de hopslagna Ahlstrom- och Munksjökoncernerna med verksamhet i hela värden. Specialpapperet de tillverkar kan ses inom många olika områden, till exempel elektronikförpackningar och det blanka papperet som klistermärken sitter på. De berättade även om en hel del innovationer som testats i pilotfas, som exempelvis en grönlutsfiltrering från CleanFlow och en sotblåsningsteknik från SootTech.

Efter lunchen delades gästerna in i grupper och begav sig ut på rundtur på bruket guidade av bland andra Thomas Stenlund, produktionsingenjör.

– Tack vare rundturen fick man en bra uppfattning över hur deras process ser ut, säger Marcus Elmer.

Gedigen historia

Ahlstrom-Munksjö Aspa Bruk har en gedigen historia. Det startade sin verksamhet redan på 1600-talet som järnbruk. Sedan 1917 har det varit en del av Munksjö AB och tio år senare byggdes det om till sulfatfabrik. 2013 gick de samman med Ahlstrom och idag är de ett globalt ledande företag inom hållbara och innovativa fiberbaserade lösningar. De arbetar med blekt och oblekt långfibrig sulfatmassa och har 170 personer anställda.

Fler Nyheter

flik
16
February
Nyheter
Av: robert-rundberget

Och vinnaren i vår frågesport är…

Under arbetsmarknadsdagen Hotspot på Karlstads universitet arrangerade Paper Province en frågesport där det gällde att svara på frågor om de 15 medlemsföretag som deltog under dagen. Det skapades en himla massa kontakter under dagen och en lycklig student tog hem en Apple TV 4K.

Läs mer
flik
13
February
Nyheter
Av: robert-rundberget

Peter Lindgren ny fabrikschef på Gruvön

BillerudKorsnäs har utsett Peter Lindgren till ny fabrikschef för produktionsanläggningen i Gruvön. “Jag ser verkligen fram emot att vara med och skapa framtidens Gruvön och är mycket glad över att få göra denna spännande resa tillsammans med alla duktiga medarbetare”, säger Lindgren om sin nya position.

Läs mer
flik
12
February
Nyheter
Av: robert-rundberget

Vad sysslar ni egentligen med, Autotech

Härom dagen besökte vi vårt medlemsföretag Autotech och passade på att fråga Emelie Löfman, vd på företagets karlstadskontor – Vad syssnar ni med egentligen? Här är hennes svar.

Läs mer
flik
9
February
Nyheter
Av: robert-rundberget

För att vi kan

“If you don’t stand for something, you’ll fall for anything”, rappade Chuck D i Public Enemy 2007. Paper Province står för en hållbar samhällsutveckling där vi ersätter fossila råvaror med förnybara biologiska råvaror, som exempelvis trä. Det är inget man gör halvhjärtat. Det krävs bergfast övertygelse och blixtrande handlingskraft. Och det har vi. Kosta vad det vill – pengar har vi i…

Läs mer