IN ENGLISH
IN SWEDISH
top-image
Läs mer och
BLI MEDLEM!
search
SÖK
Dölj
back
Tillbaka till Nyheter
6 September 2017

Trivsam klusterlunch på bruk med anor

Vårt medlemsföretag Ahlstrom-Munksjö Aspa Bruk var värd på säsongens första klusterlunch. Närmare trettio gäster serverades mat på brukets egna porslin i en av de gamla herrgårdarna. ”Man kunde ana historiens vingslag.  Det var väldigt ombonat och mycket bra stämning”, tycker Marcus Elmer, projektledare på Paper Province och en av lunchgästerna.

Paper Province arrangerar klusterluncherna för att våra medlemsföretag och andra i branschen ska få möjlighet att träffas. Det blir ett lättsamt sätt att knyta nya kontakter samtidigt som man får med sig ny kunskap i bagaget.

– Det är fenomenalt bra. Efter att man varit på en klusterlunch förstår man företaget/bruket på ett helt annat sätt; deras verksamhet och utmaningar. Plus att man har chansen att träffa andra deltagare. Det ger väldigt mycket, säger Marcus Elmer.

Verksamhet i hela världen

Under lunchen berättade produktionschef Michael Berggren och inköpschef Anders Mehlberg om verksamheten, både på bruket vid Vättern och globalt.

-Vår vision är att vara en riktigt attraktiv arbetsgivare. Säkerhet är väldigt viktigt för oss. Vi jobbar aktivt med beteendebaserad säkerhet och ser goda resultat.

De gav en bild av en stor och stark koncern, de hopslagna Ahlstrom- och Munksjökoncernerna med verksamhet i hela värden. Specialpapperet de tillverkar kan ses inom många olika områden, till exempel elektronikförpackningar och det blanka papperet som klistermärken sitter på. De berättade även om en hel del innovationer som testats i pilotfas, som exempelvis en grönlutsfiltrering från CleanFlow och en sotblåsningsteknik från SootTech.

Efter lunchen delades gästerna in i grupper och begav sig ut på rundtur på bruket guidade av bland andra Thomas Stenlund, produktionsingenjör.

– Tack vare rundturen fick man en bra uppfattning över hur deras process ser ut, säger Marcus Elmer.

Gedigen historia

Ahlstrom-Munksjö Aspa Bruk har en gedigen historia. Det startade sin verksamhet redan på 1600-talet som järnbruk. Sedan 1917 har det varit en del av Munksjö AB och tio år senare byggdes det om till sulfatfabrik. 2013 gick de samman med Ahlstrom och idag är de ett globalt ledande företag inom hållbara och innovativa fiberbaserade lösningar. De arbetar med blekt och oblekt långfibrig sulfatmassa och har 170 personer anställda.

Fler Nyheter

flik
17
November
Nyheter
Av: robert-rundberget

Europeiska cellulosaindustrins bekymrade kommentar till EU's vardande plaststrategi

Elva internationella organisationer inom olika delar av cellulosaindustrin skickade idag en bekymrad skrivelse till förste vicepresident Timmermans. Skrivelsen belyser tre riskområden som förknippas med plastanvändning och föreslår konkreta ändringar av plaststrategin innan den klubbas igenom längre fram. Så här skriver de:

Läs mer
flik
16
November
Nyheter
Av: m-wangestam

Höststopp på Stora Ensos 100-åring

Över tusen entreprenörer och hundratals av Stora Ensos egna medarbetare ska under den kommande veckan underhålla, rengöra, besikta och bygga om Skoghalls Bruk på det årliga höststoppet. Totalt utförs runt 4500 arbeten under den dryga veckan som stoppet pågår.

Läs mer
flik
16
November
Nyheter
Av: m-wangestam

Paper Province guldsponsor på European Paper Week

Om två veckor drar den 19:e upplagan av European Paper Week igång i Bryssel. En tillställning som samlar människor från hela Europas pappersindustri. Paper Province finns förstås på plats. Och inte nog med det – vi är även guldsponsorer.

Läs mer
flik
14
November
Nyheter
Av: m-wangestam

”Vi ska utnyttja att vi har en stark kinesisk ägare i ryggen”

”Så otroligt spännande”, säger Maria Hollander, vd i Paper Province, och lämnar över micken till Jens Otterstedt på Nordic Paper. Maria och alla andra i den nästan fullsatta Lars Lerin-salen på Karlstad CCC ska få höra om hur det gick till när Kina kom till Värmland.

Läs mer