IN ENGLISH
IN SWEDISH
top-image
Läs mer och
BLI MEDLEM!
search
SÖK
Dölj
back
Tillbaka till Nyheter
31 May 2016

Topprankad fullservicebyrå är medlem i Paper Province

Sedan Packaging Arena, TPA, blev en del av Paper Province har vi vidgat värdekedjan bland våra klustermedlemmar ytterligare. Nu kan vi glatt meddela att Ord&Bild – Sveriges näst bästa reklambyrå, är det första företaget av sitt slag att bli del av klustret.

Med 0,06 poäng från seger rankades Ord&Bild till en andraplats i “Årets Byrå”. Som Sveriges näst bästa byrå – när kunderna får säga sitt, har Ord&Bild mycket att vara stolta över. Målet ”att ha de allra mest nöjda kunderna” är inte en hägring långt bort i horisonten.
– Årets byrå baseras på 15 kriterier, vi kom etta i sju av dem, bland annat affärsnytta. Och det är ju vad allt egentligen går ut på, säger Per Andersson på Ord&Bild.

Som byråns grundare har han sedan starten 1982 varit med om med- och motvind, arbetat sig upp från enmansföretag till att idag ha en byrå på 22 anställda. Den främsta framgångsfaktorn genom resan säger han har varit ambitionsnivån.
– Det behövs en högre ambitionsnivå om man inte vill bo i Stockholm!
Som hjälp på traven har han haft tekniken.
– Vi har alltid varit ganska tidiga med teknik. Tittar man tillbaka på tidiga reklambyråer fanns inga persondatorer. Vi var tidiga, vi köpte vår första Mac 1987. Då gick en enda arbetsstation på 250 000 kronor.

Fullservicebyrå

Ord&Bild är ingen vanlig reklambyrå, det är en fullservicebyrå.
– Det betyder att vi erbjuder allt från strategi, till kreativa lösningar och produktion för alla kanaler, förklarar Per.
Idag finns närmare 60 procent av kunderna i Stockholm, resterande finns utspridda i landet. Men geografin stoppar dem inte från att vara nära kunderna.
– Vi försöker vara väldigt nära dem. Vi har ”tillsammanstanken”. Vi, alla som arbetar här, är jordnära, det tror jag syns utåt och det gillar våra kunder.

Det märks bland annat på deras lojalitet. Ett exempel är Fotografiska i Stockholm.

– Vi har arbetat strategiskt med dem sedan innan de öppnade, vårt första möte hade vi med bygghjälmarna på för sex-sju år sedan. Vi är deras reklam- och webbyrå, berättar Per.
Det anmärkningsvärda är att trots att andra byråer erbjudit gratisarbete har de tackat nej och varit Ord&Bild trogna.

På gång just nu

Andra långvariga kunder är Swedbank, Hasselfors, Karlstads universitet och Lindahls mejeriprodukter.
– Vi har varit med och satt kvargen på kartan. Just nu har vi en kampanj på en vecka med Lindahls delivery. Du beställer kvarg och får den utsprungen i Stockholm, Göteborg och Malmö.

Lokalt arbetar man för tillfället bland annat med Putte i Parken.
– Vi gör reklamen och har varit med från starten för ungefär fem år sedan, berättar Per.
Karlstads universitet är ett annat intressant uppdrag på byrån.
– Vi har just börjat arbeta med dem igen och det är förstås spännande. Vi var med redan på högskoletiden och när högskolan blev universitet.

Medlemskapet i Paper Province gör Ord&Bild till den första byrån att ansluta. Deras förhoppning är att kunna hitta en ingång till att förena icke konkurrerande aktörer i en enad front. Att till exempel få hela förpackningskedjan, från tillverkning av kartong, till design och tryck, att samverka.
– Något sådant har inte gjorts tidigare, säger Per som nu hoppas att det ska bli verklighet.

Fler Nyheter

flik
15
August
Nyheter
Av: robert-rundberget

Sök pengar till miljöstudie

Energimyndigheten utlyste härom dagen 12,6 miljoner kroner för att små och medelstora företag ska kunna ansöka om stöd för att göra en studie inför en energieffektiv investering. Sista ansökningsdag är 31 december 2017.

Läs mer
flik
15
August
Nyheter
Av: robert-rundberget

Sök Valmet Tissue Technology Award

Har du, eller någon du känner, en idé som kan göra framtidens pappersindustri miljövänligare? I så fall kan du ansöka om Valmets utmärkelse Tissue Technology Award och tillhörande pris senast 1 november.

Läs mer
flik
15
August
Nyheter
Av: robert-rundberget

Idéverkstad för ett hållbart Säffle

Under våren genomförde Paper Province en idéverkstad tillsammans med representanter från näringsliv, skola och offentligheten i Säffle för att identifiera möjligheter till hur orten med hjälp av skoglig bioekonomi kan ställa om och bli mer hållbar. Så här gick det till.

Läs mer
flik
10
August
Nyheter
Av: m-wangestam

Motala Verkstad Group satsar på pappers- och massaindustrin

Motala Verkstad Group är ett av Paper Province nyaste medlemsföretag. Av namnet att döma kan man tro att de huserar i Motala – och det gör de också – men även i Kristinehamn och Malmö. En ny viktig kundgrupp finns inom pappers- och massaindustrin. ”I framförallt Gustavsvik i Kristinehamn finns maskiner och operatörer med erfarenhet från pappers- och massaindustrin. De är mycket kapabla inom bearbetning, svets och montage”, säger Mikael Bönnemark, sälj- och marknadschef.

Läs mer