IN ENGLISH
IN SWEDISH
top-image
Läs mer och
BLI MEDLEM!
search
SÖK
Dölj
back
Tillbaka till Nyheter
3 April 2014

The Paper Province som bra exempel

Torsdagen den 3 april medverkar The Paper Province (TPP) när det svenska nätverket för EU:s Östersjöstrategi träffas i Stockholm. Tematiskt fokus är kopplingar mellan miljömål och välståndsmål i Östersjöarbetet.

– Det är ett gott betyg att Tillväxtverket hör av sig och ber oss medverka. Det tyder på att det arbete vi gör kan visas som ett bra exempel, menar Magnus Persson, innovationsrådgivare på TPP.

The Paper Province kommer att berätta lite kort om projektet MISICS (More innovation from SME with inter-cluster strategy and RDI projects) som är ett internationellt utvecklingsprojekt tillsammans med två andra skogsindustriella kluster i Norge och Finland. Projektet går bland annat ut på att ta fram en gemensam klusterstrategi för att ytterligare stärka regionerna och att hjälpa små- och medelstora företag att hitta transnationella samarbetspartners i de olika klustren.

Vid konferensen får Magnus Persson (på bilden ovan) berätta om projektet, dess mål och möjligheter samt de resurser som behövs. Efter presentationen kommer en myndighetspanel bestående av Havs- och vattenmyndigheten, Tillväxtverket och Vinnova kommentera vad som kan göras från nationell nivå för att realisera möjligheterna.

Fler Nyheter

flik
21
September
Nyheter
Av: robert-rundberget

Papper vs plast och glas - vilket förpackningsmaterial är miljövänligast?

Olika material har olika egenskaper som gör dem olika lämpade för att innehålla olika produkter och livsmedel. Frågan är: vilket material är miljövänligast om man räknar in förpackningens hela livscykel från tillverkning till användning och återvinning. Så här säger forskarna vid Karlstads universitet.

Läs mer
flik
20
September
Nyheter
Av: robert-rundberget

Nytt butikskoncept med enbart träprodukter

“Trä” Så heter en ny butik som slagit upp sina portar i Inre Hamn i Karlstad. Och sortimentet är precis vad namnet lovar.

Läs mer
flik
19
September
Nyheter
Av: m-wangestam

Projektengagemang expanderar i Indien

Paper Province medlemsföretag Projektengagemang har vunnit flera nya internationella order. De nya uppdragen betyder bland annat att de får fortsatt förtroende att konstruera ett industriellt vattenreningsverk i Saudiarabien samt ett värmekraftverk i Indien.

Läs mer
flik
19
September
Nyheter
Av: robert-rundberget

Stora Enso Skoghalls bruk firar 100 år

När ett av Värmlands största företag i förra veckan fyllde hundra år firade de med att bjuda sina anställda på familjedag i Mariebergsskogen och festkväll med trerätters på Karlstad CCC. Dessutom bjöds politiker och beslutsfattare in till ett halvdagsseminarium om hållbar utveckling, där bland andra Stora Ensos Sverigechef Per Lyrvall pratade om bioekonomins potential.

Läs mer