IN ENGLISH
IN SWEDISH
top-image
Läs mer och
BLI MEDLEM!
search
SÖK
Dölj
back
Tillbaka till Nyheter
citat

Om vi fortsätter att växa så kommer vi också genomföra fler investeringar i Skoghalls Bruk.

Karl-Henrik Sundström
6 November 2014

Stora Ensos koncernchef besökte Skoghalls Bruk

– Vår strategi är att jobba och växa inom tillväxtmarknader, och där är Skoghalls bruk ett gott exempel. Om vi fortsätter att växa så kommer vi också genomföra fler investeringar i Skoghalls Bruk. Det beskedet gav Stora Ensos nya koncernchef, Karl-Henrik Sundström när han på tisdagen besökte det värmländska pappersbruket för att se över de förbättringsprojekt som genomförs och för att möta såväl ledningsgruppen som fackliga företrädare.

Efterfrågan på tidningspapper har länge sjunkit. Enligt Sundström beror nedgången till 60 % på digitaliseringen av tidningar och till 40% på den lågkonjunktur som råder i Europa. Men Skoghalls Bruk tillverkar vätskekartong till förpackning av livsmedel, vilket är en växande marknad tack vare ökad välfärd i världen. Därför har Stora Ensos bruk i Skoghall varit fullbokat sedan länge. För att kunna möta den ökande efterfrågan har koncernen bl a investerat mer än 10 miljarder kronor i Skoghalls Bruk de senaste 10 åren. De senaste investeringarna skedde under det årliga underhållsstoppet i förra veckan, då man bland annat installerade uppdateringar i sin fiberlinje, vilket gör att bruket kan öka sin produktion av egen sulfatmassa med 45.000 ton/år.

– Vi sänker våra kostnader, förbättrar kvaliteten och får en bättre energisituation. Därmed stärker vi vår konkurrenskraft, säger Carl-Johan Albinsson, platschef på Skoghalls Bruk.

Fler Nyheter

flik
22
June
Nyheter
Av: m-wangestam

Stöd till aktiva inom biobaserad ekonomi

Har ni vad som behövs för att lyckas med er biobaserade ekonomi? Om svaret på frågan är nekande kanske ni vill ta hjälp av SuperBio. De arbetar med att stödja nya lovande värdekedjor inom biobaserad ekonomi och erbjuder en rad innovationstjänster till SMF-företag.

Läs mer
flik
22
June
Nyheter
Av: m-wangestam

Två års studier ledde direkt till drömjobbet som mälderist

Selma Sehalic stormtrivs på mälderiet på Gruvöns bruk. Men den första veckan på det nya jobbet var omtumlande. En helt ny miljö jämfört med kontoren som hon var van vid. ”Det är så stort och man kan lätt gå vilse. Det första steget var att hitta från omklädningsrummet till min arbetsplats.”

Läs mer
flik
22
June
Nyheter
Av: robert-rundberget

SOMAS får ny rekordorder - del av BillerudKorsnäs miljardsatsning på Gruvön

SOMAS i Säffle, har slutit ett ramavtal med BillerudKorsnäs gällande Hand-, Regler, On/Off- och Spjällbackventiler för byggnationen av ny kartongmaskin (KM7) vid BillerudKorsnäs anläggning Gruvön i Grums. Det är den största ordern i SOMAS historia sett till antal ventiler och innebär löpande leveranser under ett år med första leverans hösten 2017.

Läs mer
flik
16
June
Nyheter
Av: robert-rundberget

Tre Paper province-företag i Treesearch

I onsdags offentliggjordes den nationella forskningsplattformen Treesearch. Satsningen stöds av Vinnova med 70 miljoner kronor, vilket gör den till den största skogliga forskningsinsatsen någonsin i Sverige. Tre av Paper Province medlemsföretag deltar i projektet.

Läs mer