IN ENGLISH
IN SWEDISH
top-image
Läs mer och
BLI MEDLEM!
search
SÖK
Dölj
back
Tillbaka till Nyheter
citat

Om vi fortsätter att växa så kommer vi också genomföra fler investeringar i Skoghalls Bruk.

Karl-Henrik Sundström
6 November 2014

Stora Ensos koncernchef besökte Skoghalls Bruk

– Vår strategi är att jobba och växa inom tillväxtmarknader, och där är Skoghalls bruk ett gott exempel. Om vi fortsätter att växa så kommer vi också genomföra fler investeringar i Skoghalls Bruk. Det beskedet gav Stora Ensos nya koncernchef, Karl-Henrik Sundström när han på tisdagen besökte det värmländska pappersbruket för att se över de förbättringsprojekt som genomförs och för att möta såväl ledningsgruppen som fackliga företrädare.

Efterfrågan på tidningspapper har länge sjunkit. Enligt Sundström beror nedgången till 60 % på digitaliseringen av tidningar och till 40% på den lågkonjunktur som råder i Europa. Men Skoghalls Bruk tillverkar vätskekartong till förpackning av livsmedel, vilket är en växande marknad tack vare ökad välfärd i världen. Därför har Stora Ensos bruk i Skoghall varit fullbokat sedan länge. För att kunna möta den ökande efterfrågan har koncernen bl a investerat mer än 10 miljarder kronor i Skoghalls Bruk de senaste 10 åren. De senaste investeringarna skedde under det årliga underhållsstoppet i förra veckan, då man bland annat installerade uppdateringar i sin fiberlinje, vilket gör att bruket kan öka sin produktion av egen sulfatmassa med 45.000 ton/år.

– Vi sänker våra kostnader, förbättrar kvaliteten och får en bättre energisituation. Därmed stärker vi vår konkurrenskraft, säger Carl-Johan Albinsson, platschef på Skoghalls Bruk.

Fler Nyheter

flik
17
November
Nyheter
Av: robert-rundberget

Europeiska cellulosaindustrins bekymrade kommentar till EU's vardande plaststrategi

Elva internationella organisationer inom olika delar av cellulosaindustrin skickade idag en bekymrad skrivelse till förste vicepresident Timmermans. Skrivelsen belyser tre riskområden som förknippas med plastanvändning och föreslår konkreta ändringar av plaststrategin innan den klubbas igenom längre fram. Så här skriver de:

Läs mer
flik
16
November
Nyheter
Av: m-wangestam

Höststopp på Stora Ensos 100-åring

Över tusen entreprenörer och hundratals av Stora Ensos egna medarbetare ska under den kommande veckan underhålla, rengöra, besikta och bygga om Skoghalls Bruk på det årliga höststoppet. Totalt utförs runt 4500 arbeten under den dryga veckan som stoppet pågår.

Läs mer
flik
16
November
Nyheter
Av: m-wangestam

Paper Province guldsponsor på European Paper Week

Om två veckor drar den 19:e upplagan av European Paper Week igång i Bryssel. En tillställning som samlar människor från hela Europas pappersindustri. Paper Province finns förstås på plats. Och inte nog med det – vi är även guldsponsorer.

Läs mer
flik
14
November
Nyheter
Av: m-wangestam

”Vi ska utnyttja att vi har en stark kinesisk ägare i ryggen”

”Så otroligt spännande”, säger Maria Hollander, vd i Paper Province, och lämnar över micken till Jens Otterstedt på Nordic Paper. Maria och alla andra i den nästan fullsatta Lars Lerin-salen på Karlstad CCC ska få höra om hur det gick till när Kina kom till Värmland.

Läs mer