IN ENGLISH
IN SWEDISH
top-image
Läs mer och
BLI MEDLEM!
search
SÖK
Dölj
back
Tillbaka till Nyheter
citat

Om vi fortsätter att växa så kommer vi också genomföra fler investeringar i Skoghalls Bruk.

Karl-Henrik Sundström
6 November 2014

Stora Ensos koncernchef besökte Skoghalls Bruk

– Vår strategi är att jobba och växa inom tillväxtmarknader, och där är Skoghalls bruk ett gott exempel. Om vi fortsätter att växa så kommer vi också genomföra fler investeringar i Skoghalls Bruk. Det beskedet gav Stora Ensos nya koncernchef, Karl-Henrik Sundström när han på tisdagen besökte det värmländska pappersbruket för att se över de förbättringsprojekt som genomförs och för att möta såväl ledningsgruppen som fackliga företrädare.

Efterfrågan på tidningspapper har länge sjunkit. Enligt Sundström beror nedgången till 60 % på digitaliseringen av tidningar och till 40% på den lågkonjunktur som råder i Europa. Men Skoghalls Bruk tillverkar vätskekartong till förpackning av livsmedel, vilket är en växande marknad tack vare ökad välfärd i världen. Därför har Stora Ensos bruk i Skoghall varit fullbokat sedan länge. För att kunna möta den ökande efterfrågan har koncernen bl a investerat mer än 10 miljarder kronor i Skoghalls Bruk de senaste 10 åren. De senaste investeringarna skedde under det årliga underhållsstoppet i förra veckan, då man bland annat installerade uppdateringar i sin fiberlinje, vilket gör att bruket kan öka sin produktion av egen sulfatmassa med 45.000 ton/år.

– Vi sänker våra kostnader, förbättrar kvaliteten och får en bättre energisituation. Därmed stärker vi vår konkurrenskraft, säger Carl-Johan Albinsson, platschef på Skoghalls Bruk.

Fler Nyheter

flik
16
February
Nyheter
Av: robert-rundberget

Och vinnaren i vår frågesport är…

Under arbetsmarknadsdagen Hotspot på Karlstads universitet arrangerade Paper Province en frågesport där det gällde att svara på frågor om de 15 medlemsföretag som deltog under dagen. Det skapades en himla massa kontakter under dagen och en lycklig student tog hem en Apple TV 4K.

Läs mer
flik
13
February
Nyheter
Av: robert-rundberget

Peter Lindgren ny fabrikschef på Gruvön

BillerudKorsnäs har utsett Peter Lindgren till ny fabrikschef för produktionsanläggningen i Gruvön. “Jag ser verkligen fram emot att vara med och skapa framtidens Gruvön och är mycket glad över att få göra denna spännande resa tillsammans med alla duktiga medarbetare”, säger Lindgren om sin nya position.

Läs mer
flik
12
February
Nyheter
Av: robert-rundberget

Vad sysslar ni egentligen med, Autotech

Härom dagen besökte vi vårt medlemsföretag Autotech och passade på att fråga Emelie Löfman, vd på företagets karlstadskontor – Vad syssnar ni med egentligen? Här är hennes svar.

Läs mer
flik
9
February
Nyheter
Av: robert-rundberget

För att vi kan

“If you don’t stand for something, you’ll fall for anything”, rappade Chuck D i Public Enemy 2007. Paper Province står för en hållbar samhällsutveckling där vi ersätter fossila råvaror med förnybara biologiska råvaror, som exempelvis trä. Det är inget man gör halvhjärtat. Det krävs bergfast övertygelse och blixtrande handlingskraft. Och det har vi. Kosta vad det vill – pengar har vi i…

Läs mer