IN ENGLISH
IN SWEDISH
top-image
Läs mer och
BLI MEDLEM!
search
SÖK
Dölj
back
Tillbaka till Nyheter
citat

Om vi fortsätter att växa så kommer vi också genomföra fler investeringar i Skoghalls Bruk.

Karl-Henrik Sundström
6 November 2014

Stora Ensos koncernchef besökte Skoghalls Bruk

– Vår strategi är att jobba och växa inom tillväxtmarknader, och där är Skoghalls bruk ett gott exempel. Om vi fortsätter att växa så kommer vi också genomföra fler investeringar i Skoghalls Bruk. Det beskedet gav Stora Ensos nya koncernchef, Karl-Henrik Sundström när han på tisdagen besökte det värmländska pappersbruket för att se över de förbättringsprojekt som genomförs och för att möta såväl ledningsgruppen som fackliga företrädare.

Efterfrågan på tidningspapper har länge sjunkit. Enligt Sundström beror nedgången till 60 % på digitaliseringen av tidningar och till 40% på den lågkonjunktur som råder i Europa. Men Skoghalls Bruk tillverkar vätskekartong till förpackning av livsmedel, vilket är en växande marknad tack vare ökad välfärd i världen. Därför har Stora Ensos bruk i Skoghall varit fullbokat sedan länge. För att kunna möta den ökande efterfrågan har koncernen bl a investerat mer än 10 miljarder kronor i Skoghalls Bruk de senaste 10 åren. De senaste investeringarna skedde under det årliga underhållsstoppet i förra veckan, då man bland annat installerade uppdateringar i sin fiberlinje, vilket gör att bruket kan öka sin produktion av egen sulfatmassa med 45.000 ton/år.

– Vi sänker våra kostnader, förbättrar kvaliteten och får en bättre energisituation. Därmed stärker vi vår konkurrenskraft, säger Carl-Johan Albinsson, platschef på Skoghalls Bruk.

Fler Nyheter

flik
15
August
Nyheter
Av: robert-rundberget

Sök pengar till miljöstudie

Energimyndigheten utlyste härom dagen 12,6 miljoner kroner för att små och medelstora företag ska kunna ansöka om stöd för att göra en studie inför en energieffektiv investering. Sista ansökningsdag är 31 december 2017.

Läs mer
flik
15
August
Nyheter
Av: robert-rundberget

Sök Valmet Tissue Technology Award

Har du, eller någon du känner, en idé som kan göra framtidens pappersindustri miljövänligare? I så fall kan du ansöka om Valmets utmärkelse Tissue Technology Award och tillhörande pris senast 1 november.

Läs mer
flik
15
August
Nyheter
Av: robert-rundberget

Idéverkstad för ett hållbart Säffle

Under våren genomförde Paper Province en idéverkstad tillsammans med representanter från näringsliv, skola och offentligheten i Säffle för att identifiera möjligheter till hur orten med hjälp av skoglig bioekonomi kan ställa om och bli mer hållbar. Så här gick det till.

Läs mer
flik
10
August
Nyheter
Av: m-wangestam

Motala Verkstad Group satsar på pappers- och massaindustrin

Motala Verkstad Group är ett av Paper Province nyaste medlemsföretag. Av namnet att döma kan man tro att de huserar i Motala – och det gör de också – men även i Kristinehamn och Malmö. En ny viktig kundgrupp finns inom pappers- och massaindustrin. ”I framförallt Gustavsvik i Kristinehamn finns maskiner och operatörer med erfarenhet från pappers- och massaindustrin. De är mycket kapabla inom bearbetning, svets och montage”, säger Mikael Bönnemark, sälj- och marknadschef.

Läs mer