IN ENGLISH
IN SWEDISH
top-image
Läs mer och
BLI MEDLEM!
search
SÖK
Dölj
back
Tillbaka till Nyheter
22 June 2017

Stöd till aktiva inom biobaserad ekonomi

Har ditt företag vad som behövs för att lyckas med er biobaserade ekonomi? Om svaret på frågan är nekande kanske ni vill ta hjälp av SuperBio. De arbetar med att stödja nya lovande värdekedjor inom biobaserad ekonomi och erbjuder en rad innovationstjänster till SMF-företag.

SuperBio kan vara en möjlighet för företag som passar in under följande punkter:

• Ni har ett litet eller och medelstort företag (SMF) inom EU.
• Ni är intresserade av att utvecklas inom den biobaserade ekonomin.
• Ni har utvecklat en värdekedja och vill samarbeta med andra EU-företag.
• Ni behöver hjälp med innovationstjänster.

SuperBio är ett innovations-konsortium som stöds av Horizon 2020 (EU:s mest omfattande program för forskning och innovation). Projektet är öppet för alla SMF-företag aktiva i den biobaserade ekonomin inom EU. Letar ni efter en leverantör av råvaror? En viss teknik? Eller en slutanvändare/kund? SuperBio erbjuder gratis matchmaking för att hitta olika partners. De erbjuder även tio olika innovationstjänster till små och medelstora företag som engagerar sig i EU:s biobaserade näringsliv och SuperBio står då för 75 procent av kostnaderna. Det handlar om innovationsstödjande tjänster som exempelvis affärsplanering, marknadsundersökningar, patentfrågor, LCA och hållbarhetsrådgivning.

SuperBio-konsortiet består av fyra industriella klusterorganisationer (i Belgien, Polen, Frankrike och Spanien) och sex tjänsteleverantörer (i Belgien, Storbritannien och Tyskland).

Läs mer om SuperBio här eller kontakta Paper Province innovationsrådgivare Magnus Persson (+46 703 42 79 41).

Fler Nyheter

flik
22
September
Nyheter
Av: m-wangestam

Tre minuter om Klimatsmart innovation

Peter Edberg (till vänster i soffan) är projektledare på Paper Province. Han berättar om Klimatsmart innovation för intresserade åhörare och företagsgrannar i Innovation Park. Konceptet heter Keep talking och går ut på att pitcha vad man sysslar med – på tre minuter.

Läs mer
flik
21
September
Nyheter
Av: robert-rundberget

Papper vs plast och glas - vilket förpackningsmaterial är miljövänligast?

Olika material har olika egenskaper som gör dem olika lämpade för att innehålla olika produkter och livsmedel. Frågan är: vilket material är miljövänligast om man räknar in förpackningens hela livscykel från tillverkning till användning och återvinning. Så här säger forskarna vid Karlstads universitet.

Läs mer
flik
20
September
Nyheter
Av: robert-rundberget

Nytt butikskoncept med enbart träprodukter

“Trä” Så heter en ny butik som slagit upp sina portar i Inre Hamn i Karlstad. Och sortimentet är precis vad namnet lovar.

Läs mer
flik
19
September
Nyheter
Av: m-wangestam

Projektengagemang expanderar i Indien

Paper Province medlemsföretag Projektengagemang har vunnit flera nya internationella order. De nya uppdragen betyder bland annat att de får fortsatt förtroende att konstruera ett industriellt vattenreningsverk i Saudiarabien samt ett värmekraftverk i Indien.

Läs mer