IN ENGLISH
IN SWEDISH
top-image
Läs mer och
BLI MEDLEM!
search
SÖK
Dölj
back
Tillbaka till Nyheter
22 June 2017

Stöd till aktiva inom biobaserad ekonomi

Har ditt företag vad som behövs för att lyckas med er biobaserade ekonomi? Om svaret på frågan är nekande kanske ni vill ta hjälp av SuperBio. De arbetar med att stödja nya lovande värdekedjor inom biobaserad ekonomi och erbjuder en rad innovationstjänster till SMF-företag.

SuperBio kan vara en möjlighet för företag som passar in under följande punkter:

• Ni har ett litet eller och medelstort företag (SMF) inom EU.
• Ni är intresserade av att utvecklas inom den biobaserade ekonomin.
• Ni har utvecklat en värdekedja och vill samarbeta med andra EU-företag.
• Ni behöver hjälp med innovationstjänster.

SuperBio är ett innovations-konsortium som stöds av Horizon 2020 (EU:s mest omfattande program för forskning och innovation). Projektet är öppet för alla SMF-företag aktiva i den biobaserade ekonomin inom EU. Letar ni efter en leverantör av råvaror? En viss teknik? Eller en slutanvändare/kund? SuperBio erbjuder gratis matchmaking för att hitta olika partners. De erbjuder även tio olika innovationstjänster till små och medelstora företag som engagerar sig i EU:s biobaserade näringsliv och SuperBio står då för 75 procent av kostnaderna. Det handlar om innovationsstödjande tjänster som exempelvis affärsplanering, marknadsundersökningar, patentfrågor, LCA och hållbarhetsrådgivning.

SuperBio-konsortiet består av fyra industriella klusterorganisationer (i Belgien, Polen, Frankrike och Spanien) och sex tjänsteleverantörer (i Belgien, Storbritannien och Tyskland).

Läs mer om SuperBio här eller kontakta Paper Province innovationsrådgivare Magnus Persson (+46 703 42 79 41).

Fler Nyheter

flik
13
December
Nyheter
Av: robert-rundberget

Forskning blev konst

7 december arrangerade Paper Province tillsammans med Karlstads universitet ett unikt vernissage där aktuella forskningsprojekt visades upp som konst på Karlstad CCC. Syftet var att ge näringslivet en inblick i vilken forskning som bedrivs och hur den kan användas för att stärka företagens konkurrenskraft.

Läs mer
flik
13
December
Nyheter
Av: m-wangestam

På väg mot studentliv och bi-strömmar i Kina

Om några dagar reser Tobias Söderbom Olsson och Gustav Lilliecreutz till Hong Kong. De har blivit antagna som utbytesstudenter på The Chinese University of Hong Kong. De kommer även utföra ett uppdrag åt Paper Province. ”Vi ska titta på de kinesiska sågverkens produktionskedjor och deras bi-strömmar”, säger Tobias Söderbom Olsson.

Läs mer
flik
11
December
Nyheter
Av: m-wangestam

De spanar efter en stor miljöbov på sjukhuset - plastpåsar

Landstinget i Värmland har pekat ut plastpåsar som en av tio engångsprodukter som ger stora klimatavtryck. Det är bakgrunden till att tjugo personer ger sig ut i verksamheten på sjukhuset för att undersöka hur processerna kring plastpåsar ser ut. ”Vi tittar på problem och utmaningar i en användares verklighet för att ta reda på om det kan skapa bättre lösningar”, säger Camilla Evensson, projektledare på…

Läs mer
flik
6
December
Nyheter
Av: m-wangestam

Stort engagemang för ett hållbart Hammarö

”Bygg nya hus i trä. Gör Hammarö till Sveriges bästa cykelkommun. Gör klimatsmarta upphandlingar i kommunen. Ordna en buss (av trä) som går på biobränsle till Karlstad. Få källsorteringen på Hammarö att fungera.” Kreativiteten flödar på workshopen Klimatsmart Hammarö.

Läs mer