IN ENGLISH
IN SWEDISH
top-image
Läs mer och
BLI MEDLEM!
search
SÖK
Dölj
back
Tillbaka till Nyheter
22 June 2017

Stöd till aktiva inom biobaserad ekonomi

Har ni vad som behövs för att lyckas med er biobaserade ekonomi? Om svaret på frågan är nekande kanske ni vill ta hjälp av SuperBio. De arbetar med att stödja nya lovande värdekedjor inom biobaserad ekonomi och erbjuder en rad innovationstjänster till SMF-företag.

SuperBio kan vara en möjlighet för företag som passar in under följande punkter:

• Ni har ett litet eller och medelstort företag (SMF) inom EU.
• Ni är intresserade av att utvecklas inom den biobaserade ekonomin.
• Ni har utvecklat en värdekedja och vill samarbeta med andra EU-företag.
• Ni behöver hjälp med innovationstjänster.

SuperBio är ett innovations-konsortium som stöds av Horizon 2020 (EU:s mest omfattande program för forskning och innovation). Projektet är öppet för alla SMF-företag aktiva i den biobaserade ekonomin inom EU. Letar ni efter en leverantör av råvaror? En viss teknik? Eller en slutanvändare/kund? SuperBio erbjuder gratis matchmaking för att hitta olika partners. De erbjuder även tio olika innovationstjänster till små och medelstora företag som engagerar sig i EU:s biobaserade näringsliv och SuperBio står då för 75 procent av kostnaderna. Det handlar om innovationsstödjande tjänster som exempelvis affärsplanering, marknadsundersökningar, patentfrågor, LCA och hållbarhetsrådgivning.

SuperBio-konsortiet består av fyra industriella klusterorganisationer (i Belgien, Polen, Frankrike och Spanien) och sex tjänsteleverantörer (i Belgien, Storbritannien och Tyskland).

Läs mer om SuperBio här eller kontakta Paper Province innovationsrådgivare Magnus Persson (+46 703 42 79 41).

Fler Nyheter

flik
6
July
Nyheter
Av: robert-rundberget

Dags att se förpackningen som en miljöhjälte

Förpackningar som hjälper konsumenten minska matsvinnet är framtiden. Det var panelen som diskuterade framtidens förpackningar på Paper Province seminarium ”Förpackningsevolution 3.0” under Almedalsveckan eniga om.

Läs mer
flik
30
June
Nyheter
Av: robert-rundberget

Planeringsbidrag beviljat för utveckling av tjänstetestbädd

Vinnova har beviljat 400.000 kronor i planeringsbidrag för projektet ”Testbäddar inom miljöteknikområdet”, som ska drivas av Paper Province, tillsammans med RISE Service Labs och Landstinget i Värmland. Projektet pågår mellan 1 augusti 2017 och 1 april 2018 och det övergripande målet är att skapa en testbädd där företag och akademi kan jobba tillsammans med behovsägare för att identifiera, testa och…

Läs mer
flik
30
June
Nyheter
Av: robert-rundberget

Efter civilingenjörsexamen i Kemiteknik vid Karlstads universitet

Jennifer Magnusson tog sin Civilingenjör i Kemiteknik vid Karlstads universitet 2016. Nu arbetar hon med materialutveckling på BillerudKorsnär Gruvöns bruk i Grums.

Läs mer
flik
29
June
Nyheter
Av: robert-rundberget

Rottneros utvecklar miljövänlig livsmedelsförpackning och bygger ny tillverkningslinje

Paper Province medlemsföretag Rottneros har utvecklat ett livsmedelstråg för färskmat och takeaway. Tråget som tillverkas helt med skogsråvara är återvinningsbart, förnybart och nedbrytningsbart. Den nya produkten har utvecklats på Rottneros anläggning i Sunne och där byggs just nu en helt ny tillverkningslinje för tråget. Det ska ersätta dagens plasttråg som används till exempelvis färdigmat, kött i livsmedelsbutiker samt till takeaway-produkter.

Läs mer