IN ENGLISH
IN SWEDISH
top-image
Läs mer och
BLI MEDLEM!
search
SÖK
Dölj
back
Tillbaka till Nyheter
2 February 2018

Sting Bioeconomy och Paper Province – unikt samarbete för startups i skogsindustrin

Paper Province-regionen erbjuder en unik miljö för innovation och utveckling inom skogsbaserad bioekonomi. Det insåg inkubatorn Sting som nu etablerar sig i Värmland. "Det är fantastiskt. Med dem i ryggen kan vi vara den starka innovationsnod vi vill vara. Nu har vi ett erbjudande som vänder sig till skogsindustrin både nationellt och internationellt", säger vd Maria Hollander.

Paper Province vill locka entreprenörer med innovativa idéer till regionen. Vi stöttar dem i utvecklingsprocessen.

– Men det saknades en viktig pusselbit – en inkubator, säger Maria Hollander.

ÖVER 100 STARTUPS

Sting är en Stockholmsbaserad affärsinkubator som hjälper till att omvandla idéer till företag. De har gett affärsutvecklingsstöd till över 100 startups sedan de startade verksamheten 2002. Åtta av bolagen har blivit börsnoterade. Nu startar de en inkubator som är nischad mot skogsbaserad bioekonomi – Sting Bioeconomy.

Samarbetet med inkubatorn stärker oss och sätter fart på nyföretagandet i regionen.

– Det är en viktig milstolpe för oss. Sting har mycket erfarenhet och är bland de bästa inkubatorerna i Sverige. Samarbetet ger oss ett

starkt nätverk och kopplar oss till deras verktyg och investerare, säger Maria Hollander.

UNIK INNOVATIONSMILJÖ

Tillsammans utgör Sting Bioeconomy och Paper Province en unik innovationsmiljö för skogsbaserad bioekonomi och målet är att attrahera innovatörer både nationellt och internationellt.

– Inkubatorn kommer att hjälpa till med behovsanpassat stöd till lovande startups för att de ska kunna utveckla sin potential på bästa sätt, säger Maria Hollander.

IGÅNG 2019

Den nya inkubatorn ska ha sitt kontor i Innovation Park – invid Paper Province – och rekryteringen av en inkubatorchef kommer att ske inom kort. Troligen kommer verksamheten att vara igång fullt ut från och med 2019.

Fler Nyheter

flik
16
February
Nyheter
Av: robert-rundberget

Och vinnaren i vår frågesport är…

Under arbetsmarknadsdagen Hotspot på Karlstads universitet arrangerade Paper Province en frågesport där det gällde att svara på frågor om de 15 medlemsföretag som deltog under dagen. Det skapades en himla massa kontakter under dagen och en lycklig student tog hem en Apple TV 4K.

Läs mer
flik
13
February
Nyheter
Av: robert-rundberget

Peter Lindgren ny fabrikschef på Gruvön

BillerudKorsnäs har utsett Peter Lindgren till ny fabrikschef för produktionsanläggningen i Gruvön. “Jag ser verkligen fram emot att vara med och skapa framtidens Gruvön och är mycket glad över att få göra denna spännande resa tillsammans med alla duktiga medarbetare”, säger Lindgren om sin nya position.

Läs mer
flik
12
February
Nyheter
Av: robert-rundberget

Vad sysslar ni egentligen med, Autotech

Härom dagen besökte vi vårt medlemsföretag Autotech och passade på att fråga Emelie Löfman, vd på företagets karlstadskontor – Vad syssnar ni med egentligen? Här är hennes svar.

Läs mer
flik
9
February
Nyheter
Av: robert-rundberget

För att vi kan

“If you don’t stand for something, you’ll fall for anything”, rappade Chuck D i Public Enemy 2007. Paper Province står för en hållbar samhällsutveckling där vi ersätter fossila råvaror med förnybara biologiska råvaror, som exempelvis trä. Det är inget man gör halvhjärtat. Det krävs bergfast övertygelse och blixtrande handlingskraft. Och det har vi. Kosta vad det vill – pengar har vi i…

Läs mer