IN ENGLISH
IN SWEDISH
top-image
Läs mer och
BLI MEDLEM!
search
SÖK
Dölj
back
Tillbaka till Nyheter
3 October 2017

Stärk innovationsklimatet på ditt företag – delta i ett 7-stegsprogram

För att företagen ska klara av de omställningar som digitaliseringen för med sig är det viktigt med ett starkt innovationsklimat. Därför erbjuder nu PiiA ett 7-stegsprogram för att identifiera, analysera och förbättra förutsättningarna för innovation.

Hösten 2016 genomförde det strategiska innovationsprogrammet Processindustriell IT och Automation (PiiA) en studie för att kartlägga innovationsklimatet inom svensk processindustri. Studien genomfördes av RISE SICS. I korthet visade den en stor potential för ett bra innovationsklimat inom svensk processindustrin men att förutsättningarna är begränsade. Studien utökas nu under ytterligare tre år och den här gången kan även bolag som är kopplade till processindustrin vara med.

Det kostnadsfria programmet startar vecka 45. Är du intresserade av att delta, kontakta Cecilia Hyrén, projektledare på RISE ICT/SICS i Västerås. Antalet platser är begränsat. Sista anmälan är den 20:e oktober.

För att ta del av erbjudandet måste ditt företag vara programsponsor för PiiA.

Mer information och kontaktuppgifter hittar du här.

PiiA står för Processindustriell IT och Automation och är ett strategiskt innovationsprogram finansierat av VINNOVA, Energimyndigheten och Formas. Värdorganisation är RISE SICS Västerås.

 

Fler Nyheter

flik
20
October
Nyheter
Av: m-wangestam

Nationell kraftsamling kring industriell symbios

Paper Province deltog nyligen på en kraftsamling för industriell symbios. Företag, akademi och offentlig sektor från stora delar av landet samlades på Sotenäs Symbioscentrum i Kungshamn för att diskutera hur industriell symbios kan fortsätta utvecklas på både lokal och nationell nivå.

Läs mer
flik
18
October
Nyheter
Av: m-wangestam

Ecostrate gör guld av avfallet

Nej, det är inte en drink Marina Kristiansson har i glaset. Det är kattströ och en gnutta guld. En kombination som visar vad hennes företag Ecostrate sysslar med – att få andra att inse vilka miljömässiga och ekonomiska vinster de kan göra av sitt avfall. ”Om du kör avfallet till en tipp kostar det dig pengar. Men om du tittar…

Läs mer
flik
11
October
Nyheter
Av: robert-rundberget

Klänning av papper från Nordic Paper

Smart Textiles vid Högskolan i Borås har tillverkat en klänning av kraftpapper från Nordic Paper.

Läs mer
flik
11
October
Nyheter
Av: robert-rundberget

Energimyndigheten satsar på vindkraftstorn av trä

Energimyndigheten och ledande industriföretag investerar 4,6 miljoner kronor i företaget Modvions utveckling av 150 meter höga vindkraftstorn i trä, samt byggnationen av en 30 meter hög prototyp.

Läs mer