IN ENGLISH
IN SWEDISH
top-image
Läs mer och
BLI MEDLEM!
search
SÖK
Dölj
back
Tillbaka till Nyheter
15 August 2017

Sök Valmet Tissue Technology Award

Har du, eller någon du känner, en idé som kan göra framtidens pappersindustri miljövänligare? I så fall kan du ansöka om Valmets utmärkelse Tissue Technology Award och tillhörande pris senast 1 november.

Valmets Tissue Technology Award ges till universitetsstuderande, forskare eller doktorander som bidrar med innovativa idéer som möjliggör en hållbar process kopplad till mjukpapperstillverkning (tissue). Prissumman på 25 000 dollar delas ut i form av ett stipendium för att vidareutveckla en lovande idé, eller som en belöning för ett färdigt arbete med framgångsrikt resultat.

Utmärkelsen har delats ut sedan 2012 och nästa vinnare presenteras i maj 2018, i samband med Valmets globala mjukpapperskonferens i Karlstad.

Ansök senast 1 november

Ansök genom att skicka din avhandling till Valmet senast 1 november 2017. Berätta hur du anser att pappersbranschen kan minska sin miljöpåverkan. Till exempel hur det går att utveckla användningen av energi, vatten, fiber och kemikalier, minska utsläpp, eller förbättra avfallshantering. Du kan bli belönad.

Läs mer om vilka kriterier som gäller och hur du ansöker på: www.valmet.com/tissue/tissue-technology-award

Kontakt:
 Allan Grimm, Manager Global Technology, Tissue 
E-post: allan.grimm@valmet.com
 Telefon: +46 54 17 11 42

 

Fler Nyheter

flik
17
November
Nyheter
Av: robert-rundberget

Europeiska cellulosaindustrins bekymrade kommentar till EU's vardande plaststrategi

Elva internationella organisationer inom olika delar av cellulosaindustrin skickade idag en bekymrad skrivelse till förste vicepresident Timmermans. Skrivelsen belyser tre riskområden som förknippas med plastanvändning och föreslår konkreta ändringar av plaststrategin innan den klubbas igenom längre fram. Så här skriver de:

Läs mer
flik
16
November
Nyheter
Av: m-wangestam

Höststopp på Stora Ensos 100-åring

Över tusen entreprenörer och hundratals av Stora Ensos egna medarbetare ska under den kommande veckan underhålla, rengöra, besikta och bygga om Skoghalls Bruk på det årliga höststoppet. Totalt utförs runt 4500 arbeten under den dryga veckan som stoppet pågår.

Läs mer
flik
16
November
Nyheter
Av: m-wangestam

Paper Province guldsponsor på European Paper Week

Om två veckor drar den 19:e upplagan av European Paper Week igång i Bryssel. En tillställning som samlar människor från hela Europas pappersindustri. Paper Province finns förstås på plats. Och inte nog med det – vi är även guldsponsorer.

Läs mer
flik
14
November
Nyheter
Av: m-wangestam

”Vi ska utnyttja att vi har en stark kinesisk ägare i ryggen”

”Så otroligt spännande”, säger Maria Hollander, vd i Paper Province, och lämnar över micken till Jens Otterstedt på Nordic Paper. Maria och alla andra i den nästan fullsatta Lars Lerin-salen på Karlstad CCC ska få höra om hur det gick till när Kina kom till Värmland.

Läs mer