IN ENGLISH
IN SWEDISH
top-image
Läs mer och
BLI MEDLEM!
search
SÖK
Dölj
back
Tillbaka till Nyheter
14 April 2014

Sök Innovationscheck till din tjänsteinnovation

Har du en idé för en ny produkt, ny affärsmodell eller en innovativ samverkansinsats? Då kan du söka en innovationscheck från IUC Wermland, som fått 80 nya checkar på vardera 100.000 kronor från Vinnova att fördela.

Din idé ska ha potential att skapa affärsinriktad tillväxt. För att uppfylla baskraven för en innovationscheck ska företaget:

– ha minst tre anställda
– bedrivit verksamhet i minst ett år
– har intäckter från försäljning på marknaden
– är inte ett nystartad företag (start-up)
– är att beskriva som ett “vanligt” företag med inga eller få kontakter med det offentliga innovationssystemet
– ser att projektidén kan leda till affärsinriktad tillväxt
– måste ha vilja, förmåga och intresse att arbeta med ett innovationsprojekt
– företaget som får en Innovationscheck förväntas nyttja den till köp av externa tjänster hos exempelvis institut, universitet, högskolor, konsulter
– inte använda medlen till att finansiera egen verksamhet
– innovationsidén får inte vara en kopiering av något som redan finns eller vara en tjänst som i sin tur ska leda till innovation.

Paperprovincemedlemmar som redan ansökt om och fått innovationscheckar är: Cleanflow AB i Karlstad och WTC Teknik AB i Karlstad.

Ansök
Vill du ansöka om en innovationscheck? Kontakta Patrik Kämpe eller Magnus Persson på lars.soderlind@iucwermland.se eller 070-573 09 50

Fler Nyheter

flik
21
September
Nyheter
Av: robert-rundberget

Papper vs plast och glas - vilket förpackningsmaterial är miljövänligast?

Olika material har olika egenskaper som gör dem olika lämpade för att innehålla olika produkter och livsmedel. Frågan är: vilket material är miljövänligast om man räknar in förpackningens hela livscykel från tillverkning till användning och återvinning. Så här säger forskarna vid Karlstads universitet.

Läs mer
flik
20
September
Nyheter
Av: robert-rundberget

Nytt butikskoncept med enbart träprodukter

“Trä” Så heter en ny butik som slagit upp sina portar i Inre Hamn i Karlstad. Och sortimentet är precis vad namnet lovar.

Läs mer
flik
19
September
Nyheter
Av: m-wangestam

Projektengagemang expanderar i Indien

Paper Province medlemsföretag Projektengagemang har vunnit flera nya internationella order. De nya uppdragen betyder bland annat att de får fortsatt förtroende att konstruera ett industriellt vattenreningsverk i Saudiarabien samt ett värmekraftverk i Indien.

Läs mer
flik
19
September
Nyheter
Av: robert-rundberget

Stora Enso Skoghalls bruk firar 100 år

När ett av Värmlands största företag i förra veckan fyllde hundra år firade de med att bjuda sina anställda på familjedag i Mariebergsskogen och festkväll med trerätters på Karlstad CCC. Dessutom bjöds politiker och beslutsfattare in till ett halvdagsseminarium om hållbar utveckling, där bland andra Stora Ensos Sverigechef Per Lyrvall pratade om bioekonomins potential.

Läs mer