IN ENGLISH
IN SWEDISH
top-image
Läs mer och
BLI MEDLEM!
search
SÖK
Dölj
back
Tillbaka till Nyheter
14 April 2014

Sök Innovationscheck till din tjänsteinnovation

Har du en idé för en ny produkt, ny affärsmodell eller en innovativ samverkansinsats? Då kan du söka en innovationscheck från IUC Wermland, som fått 80 nya checkar på vardera 100.000 kronor från Vinnova att fördela.

Din idé ska ha potential att skapa affärsinriktad tillväxt. För att uppfylla baskraven för en innovationscheck ska företaget:

– ha minst tre anställda
– bedrivit verksamhet i minst ett år
– har intäckter från försäljning på marknaden
– är inte ett nystartad företag (start-up)
– är att beskriva som ett “vanligt” företag med inga eller få kontakter med det offentliga innovationssystemet
– ser att projektidén kan leda till affärsinriktad tillväxt
– måste ha vilja, förmåga och intresse att arbeta med ett innovationsprojekt
– företaget som får en Innovationscheck förväntas nyttja den till köp av externa tjänster hos exempelvis institut, universitet, högskolor, konsulter
– inte använda medlen till att finansiera egen verksamhet
– innovationsidén får inte vara en kopiering av något som redan finns eller vara en tjänst som i sin tur ska leda till innovation.

Paperprovincemedlemmar som redan ansökt om och fått innovationscheckar är: Cleanflow AB i Karlstad och WTC Teknik AB i Karlstad.

Ansök
Vill du ansöka om en innovationscheck? Kontakta Patrik Kämpe eller Magnus Persson på lars.soderlind@iucwermland.se eller 070-573 09 50

Fler Nyheter

flik
13
December
Nyheter
Av: robert-rundberget

Forskning blev konst

7 december arrangerade Paper Province tillsammans med Karlstads universitet ett unikt vernissage där aktuella forskningsprojekt visades upp som konst på Karlstad CCC. Syftet var att ge näringslivet en inblick i vilken forskning som bedrivs och hur den kan användas för att stärka företagens konkurrenskraft.

Läs mer
flik
13
December
Nyheter
Av: m-wangestam

På väg mot studentliv och bi-strömmar i Kina

Om några dagar reser Tobias Söderbom Olsson och Gustav Lilliecreutz till Hong Kong. De har blivit antagna som utbytesstudenter på The Chinese University of Hong Kong. De kommer även utföra ett uppdrag åt Paper Province. ”Vi ska titta på de kinesiska sågverkens produktionskedjor och deras bi-strömmar”, säger Tobias Söderbom Olsson.

Läs mer
flik
11
December
Nyheter
Av: m-wangestam

De spanar efter en stor miljöbov på sjukhuset - plastpåsar

Landstinget i Värmland har pekat ut plastpåsar som en av tio engångsprodukter som ger stora klimatavtryck. Det är bakgrunden till att tjugo personer ger sig ut i verksamheten på sjukhuset för att undersöka hur processerna kring plastpåsar ser ut. ”Vi tittar på problem och utmaningar i en användares verklighet för att ta reda på om det kan skapa bättre lösningar”, säger Camilla Evensson, projektledare på…

Läs mer
flik
6
December
Nyheter
Av: m-wangestam

Stort engagemang för ett hållbart Hammarö

”Bygg nya hus i trä. Gör Hammarö till Sveriges bästa cykelkommun. Gör klimatsmarta upphandlingar i kommunen. Ordna en buss (av trä) som går på biobränsle till Karlstad. Få källsorteringen på Hammarö att fungera.” Kreativiteten flödar på workshopen Klimatsmart Hammarö.

Läs mer