IN ENGLISH
IN SWEDISH
top-image
Läs mer och
BLI MEDLEM!
search
SÖK
Dölj
back
Tillbaka till Nyheter
  • image-slider
19 March 2015

Sofia Strandvall ny fabrikschef på Vallviks bruk

Vallbriks bruk som ingår i Rottneroskoncernen har fått en ny fabrikschef. Sofia Strandvall, som 2001 började som nybakad civilingenjör på Vallvik och 2010 blev produktionschef, har nu utnämnts till fabrikschef.

Sofia är uppvuxen i Ljusne mellan Vallvik och Söderhamn men hade trots detta ingen egentlig anknytning till massaindustrin. Hon sökte sig till kemilinjen på KTH i Stockholm och sedan var det mest slumpen som gjorde att hon hamnade i massaindustrin och Vallvik.

Vallvik uppfattade hon som ett litet bruk med stora möjligheter där hon kunde få se och lära sig mycket. Att vara kvinna i den tidigare mansdominerade massaindustrin uppfattar hon inte som särskilt speciellt.
– Det kommer fler och fler kvinnor hela tiden. Då är åldersstrukturen en större utmaning. De närmaste åren pensioneras många som arbetat länge i massaindustrin. Det är viktigt att vi fångar upp deras kunskaper och erfarenheter
– Jag har visserligen sett att det vi får alltfler ansökningar från yngre personer vilket är glädjande. Under lång tid var massaindustrin förknippad med nedläggningar och bolmande fabriker. Nu har vinden vänt och nya möjligheter har öppnat sig. De allt renare pappersmassorna varken luktar eller innebär lika bolmande skorstenar som tidigare.
– Dessutom står vi glädjande nog inför utmaningen att åter öka produktionen. Men det ska ske på ett ekonomiskt och miljömässigt ansvarsfullt sätt.

Vallviks bruk ingår i Rottneroskoncernen. Av massan på Vallviks bruk blir 27 procent tryckpapper, 31 procent filter av olika slag och 13 procent e-massa. Vallvik är e-massa kallas Robur flash och är ledande världen inom sitt område. Den massan används i elektriska isolationsmaterial, transformatorboard och kondensatorpapper. Då krävs extremt ren massa som rensats på allt som är elektriskt ledande.

Fler Nyheter

flik
17
November
Nyheter
Av: robert-rundberget

Europeiska cellulosaindustrins bekymrade kommentar till EU's vardande plaststrategi

Elva internationella organisationer inom olika delar av cellulosaindustrin skickade idag en bekymrad skrivelse till förste vicepresident Timmermans. Skrivelsen belyser tre riskområden som förknippas med plastanvändning och föreslår konkreta ändringar av plaststrategin innan den klubbas igenom längre fram. Så här skriver de:

Läs mer
flik
16
November
Nyheter
Av: m-wangestam

Höststopp på Stora Ensos 100-åring

Över tusen entreprenörer och hundratals av Stora Ensos egna medarbetare ska under den kommande veckan underhålla, rengöra, besikta och bygga om Skoghalls Bruk på det årliga höststoppet. Totalt utförs runt 4500 arbeten under den dryga veckan som stoppet pågår.

Läs mer
flik
16
November
Nyheter
Av: m-wangestam

Paper Province guldsponsor på European Paper Week

Om två veckor drar den 19:e upplagan av European Paper Week igång i Bryssel. En tillställning som samlar människor från hela Europas pappersindustri. Paper Province finns förstås på plats. Och inte nog med det – vi är även guldsponsorer.

Läs mer
flik
14
November
Nyheter
Av: m-wangestam

”Vi ska utnyttja att vi har en stark kinesisk ägare i ryggen”

”Så otroligt spännande”, säger Maria Hollander, vd i Paper Province, och lämnar över micken till Jens Otterstedt på Nordic Paper. Maria och alla andra i den nästan fullsatta Lars Lerin-salen på Karlstad CCC ska få höra om hur det gick till när Kina kom till Värmland.

Läs mer