IN ENGLISH
IN SWEDISH
top-image
Läs mer och
BLI MEDLEM!
search
SÖK
Dölj
back
Tillbaka till Nyheter
  • image-slider
19 March 2015

Sofia Strandvall ny fabrikschef på Vallviks bruk

Vallbriks bruk som ingår i Rottneroskoncernen har fått en ny fabrikschef. Sofia Strandvall, som 2001 började som nybakad civilingenjör på Vallvik och 2010 blev produktionschef, har nu utnämnts till fabrikschef.

Sofia är uppvuxen i Ljusne mellan Vallvik och Söderhamn men hade trots detta ingen egentlig anknytning till massaindustrin. Hon sökte sig till kemilinjen på KTH i Stockholm och sedan var det mest slumpen som gjorde att hon hamnade i massaindustrin och Vallvik.

Vallvik uppfattade hon som ett litet bruk med stora möjligheter där hon kunde få se och lära sig mycket. Att vara kvinna i den tidigare mansdominerade massaindustrin uppfattar hon inte som särskilt speciellt.
– Det kommer fler och fler kvinnor hela tiden. Då är åldersstrukturen en större utmaning. De närmaste åren pensioneras många som arbetat länge i massaindustrin. Det är viktigt att vi fångar upp deras kunskaper och erfarenheter
– Jag har visserligen sett att det vi får alltfler ansökningar från yngre personer vilket är glädjande. Under lång tid var massaindustrin förknippad med nedläggningar och bolmande fabriker. Nu har vinden vänt och nya möjligheter har öppnat sig. De allt renare pappersmassorna varken luktar eller innebär lika bolmande skorstenar som tidigare.
– Dessutom står vi glädjande nog inför utmaningen att åter öka produktionen. Men det ska ske på ett ekonomiskt och miljömässigt ansvarsfullt sätt.

Vallviks bruk ingår i Rottneroskoncernen. Av massan på Vallviks bruk blir 27 procent tryckpapper, 31 procent filter av olika slag och 13 procent e-massa. Vallvik är e-massa kallas Robur flash och är ledande världen inom sitt område. Den massan används i elektriska isolationsmaterial, transformatorboard och kondensatorpapper. Då krävs extremt ren massa som rensats på allt som är elektriskt ledande.

Fler Nyheter

flik
22
August
Nyheter
Av: m-wangestam

Ny vd och koncernchef på Projektengagemang

Vårt medlemsföretag Projektengagemang får ny vd och koncernchef. Styrelsen har utsett Per Hedebäck. Han tillträder den 1 oktober och efterträder Per-Arne Gustavsson. Per-Arne Gustavsson grundade arkitekt- och teknikkoncernen 2006 och tänker nu gå i pension.  

Läs mer
flik
15
August
Nyheter
Av: robert-rundberget

Sök pengar till miljöstudie

Energimyndigheten utlyste härom dagen 12,6 miljoner kroner för att små och medelstora företag ska kunna ansöka om stöd för att göra en studie inför en energieffektiv investering. Sista ansökningsdag är 31 december 2017.

Läs mer
flik
15
August
Nyheter
Av: robert-rundberget

Sök Valmet Tissue Technology Award

Har du, eller någon du känner, en idé som kan göra framtidens pappersindustri miljövänligare? I så fall kan du ansöka om Valmets utmärkelse Tissue Technology Award och tillhörande pris senast 1 november.

Läs mer
flik
15
August
Nyheter
Av: robert-rundberget

Idéverkstad för ett hållbart Säffle

Under våren genomförde Paper Province en idéverkstad tillsammans med representanter från näringsliv, skola och offentligheten i Säffle för att identifiera möjligheter till hur orten med hjälp av skoglig bioekonomi kan ställa om och bli mer hållbar. Så här gick det till.

Läs mer