IN ENGLISH
IN SWEDISH
top-image
Läs mer och
BLI MEDLEM!
search
SÖK
Dölj
back
Tillbaka till Nyheter
  • image-slider
19 March 2015

Sofia Strandvall ny fabrikschef på Vallviks bruk

Vallbriks bruk som ingår i Rottneroskoncernen har fått en ny fabrikschef. Sofia Strandvall, som 2001 började som nybakad civilingenjör på Vallvik och 2010 blev produktionschef, har nu utnämnts till fabrikschef.

Sofia är uppvuxen i Ljusne mellan Vallvik och Söderhamn men hade trots detta ingen egentlig anknytning till massaindustrin. Hon sökte sig till kemilinjen på KTH i Stockholm och sedan var det mest slumpen som gjorde att hon hamnade i massaindustrin och Vallvik.

Vallvik uppfattade hon som ett litet bruk med stora möjligheter där hon kunde få se och lära sig mycket. Att vara kvinna i den tidigare mansdominerade massaindustrin uppfattar hon inte som särskilt speciellt.
– Det kommer fler och fler kvinnor hela tiden. Då är åldersstrukturen en större utmaning. De närmaste åren pensioneras många som arbetat länge i massaindustrin. Det är viktigt att vi fångar upp deras kunskaper och erfarenheter
– Jag har visserligen sett att det vi får alltfler ansökningar från yngre personer vilket är glädjande. Under lång tid var massaindustrin förknippad med nedläggningar och bolmande fabriker. Nu har vinden vänt och nya möjligheter har öppnat sig. De allt renare pappersmassorna varken luktar eller innebär lika bolmande skorstenar som tidigare.
– Dessutom står vi glädjande nog inför utmaningen att åter öka produktionen. Men det ska ske på ett ekonomiskt och miljömässigt ansvarsfullt sätt.

Vallviks bruk ingår i Rottneroskoncernen. Av massan på Vallviks bruk blir 27 procent tryckpapper, 31 procent filter av olika slag och 13 procent e-massa. Vallvik är e-massa kallas Robur flash och är ledande världen inom sitt område. Den massan används i elektriska isolationsmaterial, transformatorboard och kondensatorpapper. Då krävs extremt ren massa som rensats på allt som är elektriskt ledande.

Fler Nyheter

flik
16
February
Nyheter
Av: robert-rundberget

Och vinnaren i vår frågesport är…

Under arbetsmarknadsdagen Hotspot på Karlstads universitet arrangerade Paper Province en frågesport där det gällde att svara på frågor om de 15 medlemsföretag som deltog under dagen. Det skapades en himla massa kontakter under dagen och en lycklig student tog hem en Apple TV 4K.

Läs mer
flik
13
February
Nyheter
Av: robert-rundberget

Peter Lindgren ny fabrikschef på Gruvön

BillerudKorsnäs har utsett Peter Lindgren till ny fabrikschef för produktionsanläggningen i Gruvön. “Jag ser verkligen fram emot att vara med och skapa framtidens Gruvön och är mycket glad över att få göra denna spännande resa tillsammans med alla duktiga medarbetare”, säger Lindgren om sin nya position.

Läs mer
flik
12
February
Nyheter
Av: robert-rundberget

Vad sysslar ni egentligen med, Autotech

Härom dagen besökte vi vårt medlemsföretag Autotech och passade på att fråga Emelie Löfman, vd på företagets karlstadskontor – Vad syssnar ni med egentligen? Här är hennes svar.

Läs mer
flik
9
February
Nyheter
Av: robert-rundberget

För att vi kan

“If you don’t stand for something, you’ll fall for anything”, rappade Chuck D i Public Enemy 2007. Paper Province står för en hållbar samhällsutveckling där vi ersätter fossila råvaror med förnybara biologiska råvaror, som exempelvis trä. Det är inget man gör halvhjärtat. Det krävs bergfast övertygelse och blixtrande handlingskraft. Och det har vi. Kosta vad det vill – pengar har vi i…

Läs mer