IN ENGLISH
IN SWEDISH
top-image
Läs mer och
BLI MEDLEM!
search
SÖK
Dölj
back
Tillbaka till Nyheter
  • image-slider
17 March 2015

Roofac är ny medlem i Paper Province

Nu välkomnar vi Roofac till klustret. Det är företaget som kommer åt där andra har svårt att nå. Istället för att lägga stora summor på montering av byggställningar eller hyra av kranar kommer Roofac åt med rep, det gör dem till ett kostnads- och tidseffektivt alternativ.

Roofac startade 2010 av vd:n Stefan Bäckström.
– Han är en gammal klättrare och kände att det här kan jag ju jobba med och så startade han Roofac, höghöjdsarbeten i rep, berättar Malin Eide, verksamhetsansvarig.
Idag består företaget av tre heltidsanställda, varav en är klättrare, Zsolt Czikkely. Verksamheten som tidigare höll till på Hammarö ligger sedan 2014 på Örsholmen i Karlstad.
– Vi håller på med inspektioner, montage, besiktningar och underhåll. Allt på svåråtkomliga platser. Det behöver inte bara vara på höjden utan även 300 meter ner i marken, berättar Per Wendel, säljare på Roofac.
De främsta kunderna finns i fastighets-, industri- och byggbranschen.
– Vanliga arbetsuppgifter kan vara att ta bort sot i pannor, inspektera skorstenar och cykloner eller att installera fasta fallskyddssystem, förklarar Malin Eide.

Roofacs tekniker har en bred utbildning och kunskaper i att utföra arbeten med hjälp av rep och klätterteknik. Alla som arbetar med Rope Access, höghöjdsarbete, har genomgått branschorganisationens IRATAs utbildningssystem.

SPARAHUNDRATUSENTALS KRONOR

Det faktum att Roofac arbetar med rep gör att de inte behöver några stora byggställningar eller liftar för att komma åt att utföra sitt arbete.
– Vi kan på ett snabbare och kostnadseffektivare sätt nå svåråtkomliga områden, säger Malin.
– Tiden som det tar att bygga upp ställningar försvinner med oss, fyller Per i.
Lika så gör kostnaden som många gånger kan handla om 100 000-tals kronor.
– När en kund skulle montera en skylt skulle det kosta omkring 300 000 kronor enbart för att få upp ställningen. Kostnaden med oss kom inte ens upp i de summorna när skylten var på plats, berättar Malin.

NYTTA TILL ANDRA MEDLEMMAR

Som ny medlem i Paper Province hoppas Roofac på ett utbyte och möjlighet till nya kontakter.
– Vi ser att det finns många som vi kan jobba ihop med som är medlemmar. Vi tror att många i industrin kan ha nytta av vad vi erbjuder.
De ser nu fram emot att ta del av Paper Province olika mötesplatser.

_DSC9390

ARBETSOMRÅDEN


Industriell klättring:

Ytbehandling och målning av betong och metallstrukturer, såsom broar, master och torn. Inspektioner av strukturer, pannor, skorstenar, cykloner. Oförstörande provning och sanering.

Höghöjdsarbeten på vindkraftverk: Reparationer av vingar, inspektioner av vingar och avisning.

Rope Access och fastighetsunderhåll:
 fönsterputsning, fasadarbeten, rengöring av häng- och takrännor, snöröjning, tätskiktsbehandlingar, snickeriarbeten, plåtslageri, uppsättning av reklam och skyltmontage, snörasskydd, bryggor, skyddsräcken och takrengöring.

FÖR MER INFORMATION

Kontakt: 010-410 44 50
info@roofac.se
Adress: Östanvindsgatan 5
652 21 Karlstad

http://www.roofac.se/

Fler Nyheter

flik
22
June
Nyheter
Av: m-wangestam

Stöd till aktiva inom biobaserad ekonomi

Har ni vad som behövs för att lyckas med er biobaserade ekonomi? Om svaret på frågan är nekande kanske ni vill ta hjälp av SuperBio. De arbetar med att stödja nya lovande värdekedjor inom biobaserad ekonomi och erbjuder en rad innovationstjänster till SMF-företag.

Läs mer
flik
22
June
Nyheter
Av: m-wangestam

Två års studier ledde direkt till drömjobbet som mälderist

Selma Sehalic stormtrivs på mälderiet på Gruvöns bruk. Men den första veckan på det nya jobbet var omtumlande. En helt ny miljö jämfört med kontoren som hon var van vid. ”Det är så stort och man kan lätt gå vilse. Det första steget var att hitta från omklädningsrummet till min arbetsplats.”

Läs mer
flik
22
June
Nyheter
Av: robert-rundberget

SOMAS får ny rekordorder - del av BillerudKorsnäs miljardsatsning på Gruvön

SOMAS i Säffle, har slutit ett ramavtal med BillerudKorsnäs gällande Hand-, Regler, On/Off- och Spjällbackventiler för byggnationen av ny kartongmaskin (KM7) vid BillerudKorsnäs anläggning Gruvön i Grums. Det är den största ordern i SOMAS historia sett till antal ventiler och innebär löpande leveranser under ett år med första leverans hösten 2017.

Läs mer
flik
16
June
Nyheter
Av: robert-rundberget

Tre Paper province-företag i Treesearch

I onsdags offentliggjordes den nationella forskningsplattformen Treesearch. Satsningen stöds av Vinnova med 70 miljoner kronor, vilket gör den till den största skogliga forskningsinsatsen någonsin i Sverige. Tre av Paper Province medlemsföretag deltar i projektet.

Läs mer