IN ENGLISH
IN SWEDISH
top-image
Läs mer och
BLI MEDLEM!
search
SÖK
Dölj
back
Tillbaka till Nyheter
18 May 2016

Projektengagemang fann kompetens på annorlunda vis

Att komma nyanländ till Sverige innebär flera svårigheter, dels språkbarriären, dels möjligheten att ta sig in på arbetsmarknaden. Men bland alla historier finns denna - en solskenshistoria om hur Mays Haj Hamid fick jobb och Projektengagemang hittade eftertraktad kompetens. Rekryteringen, som skedde på ett annorlunda vis har nu satt igång ett kreativt tankesätt för rekrytering inom verksamheten.

Martin Niklasson på Projektengagemang fick via en kontakt på SFI, vuxenutbildning i Åmål, veta att det fanns många nyanlända syrier med hög utbildningsnivå på utbildningen. Något man fattade intresse för.
– Jag bad Marie, på SFI, att skicka mig ett axplock av CV som hon sammanställt. Mycket riktigt kunde man se att det fanns kunskap som skulle passa in i PE, säger Martin.
Han bokade därmed ett möte med rektorn och ett namn kom snabbt upp – Mays Haj Hamid. Hon kom till Sverige för två år sedan, med sig hade hon en civilingenjörsutbildning. Med erfarenhet inom infrastruktur, järnväg, väg och broar och lovord om att vara en duktig student som snabbt tagit till sig språket var hon mycket intressant. Martin bokade ett möte även med henne.
– Jag förstod då att hon har en enorm kapacitet. Därefter kontaktade jag Arbetsförmedlingen och talade om som det var, att vi var intresserade av att hitta en metod/modell att på ett smidigt sätt få till praktikplatser och att då Mays skulle vara först ut. Arbetsförmedlingen blev lite tagna på sängen – att det var ett företag som faktiskt tog kontakt med dem och inte tvärt om, vilket var kul.

Efter ett till möte med Arbetsförmedlingen stod det klart. Mays beviljades tre månader praktik på PE. Sagt och gjort. Mays inledde sin praktik i juni förra året men fortsatte att på deltid studera vidare via SFI.
– Det var ett helt nytt experiment för mig när jag började att praktisera hos PE. De största utmaningarna var språket, nya koder och regler. Jag har haft och har fortfarande mycket att lära mig. Men en bra arbetsmiljön och driv är allt som man behöver för att möta utmaningar, och det har jag fått. Mina arbetskamrater har varit tålmodiga och försökt att förklara och svara på mina frågor, säger Mays.

Hon har sedan praktikperioden löpte ut arbetat kvar på Projektengagemang i Åmål. Och nu står det klart att hon får en tillsvidareanställning.
– Det var väldigt svårt att plötsligt förlora allt i Syrien – mitt hemland, mitt jobb och alla som jag känner och gillar. Att kunna börja om lät som en dröm, men när jag fick fast anställning hos PE tänkte jag att jag har gjort det första viktiga steget för att etablera mig i Sverige. Jag har hört mycket av många andra nyanlända att det är väldigt svårt att hitta ett jobb i Sverige, och det är kanske så – men vi måste tror på oss själva. Vi bör veta att vi kan lyckas här som vi har gjort i våra hemländer. Den viktigaste är att jobba hård och göra allt som vi kan för att lyckas i våra nya liv.

Kompetensmatris för bättre rekrytering
Kontakten mellan Projektengagemang och Arbetsförmedlingen har fortsatt även efter Mays praktikperiod. Att detta tillvägagångssätt, för att finna kompetens, blev så framgångsrikt har gjort att man redan nu kikar lite på att göra om processen igen.
– Vi är öppna för att ta emot fler praktikanter. Just nu har vi två namn vi tittar lite på.

Men man håller även på med ett stort arbeta som kan påverka hela verksamheten, inte bara i Åmål utan i hela landet.
– Vi håller på att ta fram en typ av kompetensmatris. Den ska ge översikt av kompetensen som finns på kontoren, inte bara här utan i hela Projektengagemang.

Nästa steg är att be kunderna att berätta vilka kompetenser de är i behov av för att göra en bedömning om det finns luckor som behöver fyllas för att PE ska kunna erbjuda den efterfrågade kompetensen.
– Informationen ger jag sedan till Arbetsförmedlingen som gör en kartläggning kopplat till den kompetens de har. Det här köpte de med hull och hår, konstaterar Martin.

 

 

 

 

Fler Nyheter

flik
15
August
Nyheter
Av: robert-rundberget

Sök pengar till miljöstudie

Energimyndigheten utlyste härom dagen 12,6 miljoner kroner för att små och medelstora företag ska kunna ansöka om stöd för att göra en studie inför en energieffektiv investering. Sista ansökningsdag är 31 december 2017.

Läs mer
flik
15
August
Nyheter
Av: robert-rundberget

Sök Valmet Tissue Technology Award

Har du, eller någon du känner, en idé som kan göra framtidens pappersindustri miljövänligare? I så fall kan du ansöka om Valmets utmärkelse Tissue Technology Award och tillhörande pris senast 1 november.

Läs mer
flik
15
August
Nyheter
Av: robert-rundberget

Idéverkstad för ett hållbart Säffle

Under våren genomförde Paper Province en idéverkstad tillsammans med representanter från näringsliv, skola och offentligheten i Säffle för att identifiera möjligheter till hur orten med hjälp av skoglig bioekonomi kan ställa om och bli mer hållbar. Så här gick det till.

Läs mer
flik
10
August
Nyheter
Av: m-wangestam

Motala Verkstad Group satsar på pappers- och massaindustrin

Motala Verkstad Group är ett av Paper Province nyaste medlemsföretag. Av namnet att döma kan man tro att de huserar i Motala – och det gör de också – men även i Kristinehamn och Malmö. En ny viktig kundgrupp finns inom pappers- och massaindustrin. ”I framförallt Gustavsvik i Kristinehamn finns maskiner och operatörer med erfarenhet från pappers- och massaindustrin. De är mycket kapabla inom bearbetning, svets och montage”, säger Mikael Bönnemark, sälj- och marknadschef.

Läs mer