IN ENGLISH
IN SWEDISH
top-image
Läs mer och
BLI MEDLEM!
search
SÖK
Dölj
back
Tillbaka till Nyheter
19 September 2017

Projektengagemang expanderar i Indien

Paper Province medlemsföretag Projektengagemang har vunnit flera nya internationella order. De nya uppdragen betyder bland annat att de får fortsatt förtroende att konstruera ett industriellt vattenreningsverk i Saudiarabien samt ett värmekraftverk i Indien.

 

Den ökade orderingången innebär att Projektengagemangs verksamhet i Chennai fortsätter att växa. Totalt kommer det att göras plats för ytterligare drygt 20 medarbetare.

– För de kompetenser vi har ser vi en betydligt större efterfrågan i Indien, men även i stora delar av Mellanöstern. För att kunna möta det ökade behovet kommer vi därför att ytterligare stärka upp vår kapacitet i Chennai. Vi arbetar dessutom med att öka samverkan mellan våra indiska och svenska verksamheter, säger Hans Paulsson, Affärsområdeschef Industri & Energi, i ett pressmeddelande.

Projektengagemang grundades 2006 och finns på fler än trettio orter runtom i Sverige. Koncernen består av mer än 1 000 medarbetare och erbjuder tjänster inom arkitektur, industri och energi, installation samt bygg och anläggning.

I Indien ligger kontoret på östkusten, i staden Chennai. På plats arbetar drygt 40 ingenjörer med multidisciplinära tjänster inom projektledning, maskin- och anläggningskonstruktion, beräkning, energi och infrastruktur.

Fler Nyheter

flik
20
October
Nyheter
Av: m-wangestam

Nationell kraftsamling kring industriell symbios

Paper Province deltog nyligen på en kraftsamling för industriell symbios. Företag, akademi och offentlig sektor från stora delar av landet samlades på Sotenäs Symbioscentrum i Kungshamn för att diskutera hur industriell symbios kan fortsätta utvecklas på både lokal och nationell nivå.

Läs mer
flik
18
October
Nyheter
Av: m-wangestam

Ecostrate gör guld av avfallet

Nej, det är inte en drink Marina Kristiansson har i glaset. Det är kattströ och en gnutta guld. En kombination som visar vad hennes företag Ecostrate sysslar med – att få andra att inse vilka miljömässiga och ekonomiska vinster de kan göra av sitt avfall. ”Om du kör avfallet till en tipp kostar det dig pengar. Men om du tittar…

Läs mer
flik
11
October
Nyheter
Av: robert-rundberget

Klänning av papper från Nordic Paper

Smart Textiles vid Högskolan i Borås har tillverkat en klänning av kraftpapper från Nordic Paper.

Läs mer
flik
11
October
Nyheter
Av: robert-rundberget

Energimyndigheten satsar på vindkraftstorn av trä

Energimyndigheten och ledande industriföretag investerar 4,6 miljoner kronor i företaget Modvions utveckling av 150 meter höga vindkraftstorn i trä, samt byggnationen av en 30 meter hög prototyp.

Läs mer