IN ENGLISH
IN SWEDISH
top-image
Läs mer och
BLI MEDLEM!
search
SÖK
Dölj
back
Tillbaka till Nyheter
  • image-slider
25 June 2015

Paper Province breddar kompetens med medlemmar inom miljö, industri och energi

Det karlstadbaserade företaget WermKon, konsulter inom miljö, industri och energi, har anslutit till Paper Province. – Vi arbetar i hela Sverige men hoppas att detta ska öka samarbetat lokalt, säger Lena Jonsson, projektingenjör och ägare av företaget.

WermKon startades tidigare i år.
– Det är ett ungt bolag men vi har lång erfarenhet inom det vi gör, berättar Angelica Lauth, projektingenjör inom miljö och bygg.
Hon erbjuder tjänster inom projektledning, projektstyrning, mark och material och arbetsmiljö. Hon är även certifierad besiktningsman av skyddsrum. Lena Jonsson, som startade företaget, är även hon ingenjör, dock med inriktning på industri och energi.
– Jag arbetar inom alla industrier egentligen. Massa- och papper, petrokemi, stålindustri, som projektledare och projekteringsledare. Jag håller även på med riskanalyser och ekonomi. Det är många som arbetar som projektledare men är en skrivbordsprodukt. Man har inte varit ute på plats och arbetat, men det har jag, berättar Lena.

FLEXIBLA OCH ENGAGERADE

WermKon beskriver sina styrkor som flexibilitet och engagemang.

– Vi har även lång erfarenhet och vi levererar det vi har kommit överens om. Vi är tillgängliga och oberoende. Vi tar snabba beslut och har ny teknik och förhoppningsvis är vi snart ISO-certifierade, säger Lena.
– Och vi kan plocka ihop det som är bäst för kunden, understryker Angelica.
De har tidigare arbetat tillsammans i en konsultverksamhet i Karlstad men har nu valt att stå på egna ben. Att gå med i Paper Province ser de som en möjlighet att knyta nya kontakter. I och med att vi har varit på många ställen har mycket erfarenhet och kompetens att erbjuda våra kunder, säger Lena.

Mer information om WermKon finner du här.

 

Fler Nyheter

flik
22
June
Nyheter
Av: m-wangestam

Stöd till aktiva inom biobaserad ekonomi

Har ni vad som behövs för att lyckas med er biobaserade ekonomi? Om svaret på frågan är nekande kanske ni vill ta hjälp av SuperBio. De arbetar med att stödja nya lovande värdekedjor inom biobaserad ekonomi och erbjuder en rad innovationstjänster till SMF-företag.

Läs mer
flik
22
June
Nyheter
Av: m-wangestam

Två års studier ledde direkt till drömjobbet som mälderist

Selma Sehalic stormtrivs på mälderiet på Gruvöns bruk. Men den första veckan på det nya jobbet var omtumlande. En helt ny miljö jämfört med kontoren som hon var van vid. ”Det är så stort och man kan lätt gå vilse. Det första steget var att hitta från omklädningsrummet till min arbetsplats.”

Läs mer
flik
22
June
Nyheter
Av: robert-rundberget

SOMAS får ny rekordorder - del av BillerudKorsnäs miljardsatsning på Gruvön

SOMAS i Säffle, har slutit ett ramavtal med BillerudKorsnäs gällande Hand-, Regler, On/Off- och Spjällbackventiler för byggnationen av ny kartongmaskin (KM7) vid BillerudKorsnäs anläggning Gruvön i Grums. Det är den största ordern i SOMAS historia sett till antal ventiler och innebär löpande leveranser under ett år med första leverans hösten 2017.

Läs mer
flik
16
June
Nyheter
Av: robert-rundberget

Tre Paper province-företag i Treesearch

I onsdags offentliggjordes den nationella forskningsplattformen Treesearch. Satsningen stöds av Vinnova med 70 miljoner kronor, vilket gör den till den största skogliga forskningsinsatsen någonsin i Sverige. Tre av Paper Province medlemsföretag deltar i projektet.

Läs mer