IN ENGLISH
IN SWEDISH
top-image
Läs mer och
BLI MEDLEM!
search
SÖK
Dölj
back
Tillbaka till Nyheter
  • image-slider
25 June 2015

Paper Province breddar kompetens med medlemmar inom miljö, industri och energi

Det karlstadbaserade företaget WermKon, konsulter inom miljö, industri och energi, har anslutit till Paper Province. – Vi arbetar i hela Sverige men hoppas att detta ska öka samarbetat lokalt, säger Lena Jonsson, projektingenjör och ägare av företaget.

WermKon startades tidigare i år.
– Det är ett ungt bolag men vi har lång erfarenhet inom det vi gör, berättar Angelica Lauth, projektingenjör inom miljö och bygg.
Hon erbjuder tjänster inom projektledning, projektstyrning, mark och material och arbetsmiljö. Hon är även certifierad besiktningsman av skyddsrum. Lena Jonsson, som startade företaget, är även hon ingenjör, dock med inriktning på industri och energi.
– Jag arbetar inom alla industrier egentligen. Massa- och papper, petrokemi, stålindustri, som projektledare och projekteringsledare. Jag håller även på med riskanalyser och ekonomi. Det är många som arbetar som projektledare men är en skrivbordsprodukt. Man har inte varit ute på plats och arbetat, men det har jag, berättar Lena.

FLEXIBLA OCH ENGAGERADE

WermKon beskriver sina styrkor som flexibilitet och engagemang.

– Vi har även lång erfarenhet och vi levererar det vi har kommit överens om. Vi är tillgängliga och oberoende. Vi tar snabba beslut och har ny teknik och förhoppningsvis är vi snart ISO-certifierade, säger Lena.
– Och vi kan plocka ihop det som är bäst för kunden, understryker Angelica.
De har tidigare arbetat tillsammans i en konsultverksamhet i Karlstad men har nu valt att stå på egna ben. Att gå med i Paper Province ser de som en möjlighet att knyta nya kontakter. I och med att vi har varit på många ställen har mycket erfarenhet och kompetens att erbjuda våra kunder, säger Lena.

Mer information om WermKon finner du här.

 

Fler Nyheter

flik
15
August
Nyheter
Av: robert-rundberget

Sök pengar till miljöstudie

Energimyndigheten utlyste härom dagen 12,6 miljoner kroner för att små och medelstora företag ska kunna ansöka om stöd för att göra en studie inför en energieffektiv investering. Sista ansökningsdag är 31 december 2017.

Läs mer
flik
15
August
Nyheter
Av: robert-rundberget

Sök Valmet Tissue Technology Award

Har du, eller någon du känner, en idé som kan göra framtidens pappersindustri miljövänligare? I så fall kan du ansöka om Valmets utmärkelse Tissue Technology Award och tillhörande pris senast 1 november.

Läs mer
flik
15
August
Nyheter
Av: robert-rundberget

Idéverkstad för ett hållbart Säffle

Under våren genomförde Paper Province en idéverkstad tillsammans med representanter från näringsliv, skola och offentligheten i Säffle för att identifiera möjligheter till hur orten med hjälp av skoglig bioekonomi kan ställa om och bli mer hållbar. Så här gick det till.

Läs mer
flik
10
August
Nyheter
Av: m-wangestam

Motala Verkstad Group satsar på pappers- och massaindustrin

Motala Verkstad Group är ett av Paper Province nyaste medlemsföretag. Av namnet att döma kan man tro att de huserar i Motala – och det gör de också – men även i Kristinehamn och Malmö. En ny viktig kundgrupp finns inom pappers- och massaindustrin. ”I framförallt Gustavsvik i Kristinehamn finns maskiner och operatörer med erfarenhet från pappers- och massaindustrin. De är mycket kapabla inom bearbetning, svets och montage”, säger Mikael Bönnemark, sälj- och marknadschef.

Läs mer