IN ENGLISH
IN SWEDISH
top-image
Läs mer och
BLI MEDLEM!
search
SÖK
Dölj
back
Tillbaka till Nyheter
  • image-slider
25 June 2015

Paper Province breddar kompetens med medlemmar inom miljö, industri och energi

Det karlstadbaserade företaget WermKon, konsulter inom miljö, industri och energi, har anslutit till Paper Province. – Vi arbetar i hela Sverige men hoppas att detta ska öka samarbetat lokalt, säger Lena Jonsson, projektingenjör och ägare av företaget.

WermKon startades tidigare i år.
– Det är ett ungt bolag men vi har lång erfarenhet inom det vi gör, berättar Angelica Lauth, projektingenjör inom miljö och bygg.
Hon erbjuder tjänster inom projektledning, projektstyrning, mark och material och arbetsmiljö. Hon är även certifierad besiktningsman av skyddsrum. Lena Jonsson, som startade företaget, är även hon ingenjör, dock med inriktning på industri och energi.
– Jag arbetar inom alla industrier egentligen. Massa- och papper, petrokemi, stålindustri, som projektledare och projekteringsledare. Jag håller även på med riskanalyser och ekonomi. Det är många som arbetar som projektledare men är en skrivbordsprodukt. Man har inte varit ute på plats och arbetat, men det har jag, berättar Lena.

FLEXIBLA OCH ENGAGERADE

WermKon beskriver sina styrkor som flexibilitet och engagemang.

– Vi har även lång erfarenhet och vi levererar det vi har kommit överens om. Vi är tillgängliga och oberoende. Vi tar snabba beslut och har ny teknik och förhoppningsvis är vi snart ISO-certifierade, säger Lena.
– Och vi kan plocka ihop det som är bäst för kunden, understryker Angelica.
De har tidigare arbetat tillsammans i en konsultverksamhet i Karlstad men har nu valt att stå på egna ben. Att gå med i Paper Province ser de som en möjlighet att knyta nya kontakter. I och med att vi har varit på många ställen har mycket erfarenhet och kompetens att erbjuda våra kunder, säger Lena.

Mer information om WermKon finner du här.

 

Fler Nyheter

flik
22
November
Nyheter
Av: m-wangestam

Klusterlunch på expansiva Triton Valsteknik

Det är en positiv stämning i lunchrummet på Triton Valsteknik. Valsföretaget på Nyängen utanför Grums är värdar på Paper Province klusterlunch och över tjugo hungriga gäster har kommit för att äta god mat, nätverka och gå på rundvandring i fabriken.

Läs mer
flik
17
November
Nyheter
Av: robert-rundberget

Europeiska cellulosaindustrins bekymrade kommentar till EU's vardande plaststrategi

Elva internationella organisationer inom olika delar av cellulosaindustrin skickade idag en bekymrad skrivelse till förste vicepresident Timmermans. Skrivelsen belyser tre riskområden som förknippas med plastanvändning och föreslår konkreta ändringar av plaststrategin innan den klubbas igenom längre fram. Så här skriver de:

Läs mer
flik
16
November
Nyheter
Av: m-wangestam

Höststopp på Stora Ensos 100-åring

Över tusen entreprenörer och hundratals av Stora Ensos egna medarbetare ska under den kommande veckan underhålla, rengöra, besikta och bygga om Skoghalls Bruk på det årliga höststoppet. Totalt utförs runt 4500 arbeten under den dryga veckan som stoppet pågår.

Läs mer
flik
16
November
Nyheter
Av: m-wangestam

Paper Province guldsponsor på European Paper Week

Om två veckor drar den 19:e upplagan av European Paper Week igång i Bryssel. En tillställning som samlar människor från hela Europas pappersindustri. Paper Province finns förstås på plats. Och inte nog med det – vi är även guldsponsorer.

Läs mer