IN ENGLISH
IN SWEDISH
top-image
Läs mer och
BLI MEDLEM!
search
SÖK
Dölj
back
Tillbaka till Nyheter
20 September 2017

Nytt butikskoncept med enbart träprodukter

"Trä" Så heter en ny butik som slagit upp sina portar i Inre Hamn i Karlstad. Och sortimentet är precis vad namnet lovar.

– Man ska bli förvånad över allt man kan göra av trä, säger Lars Sandborg, en av butikens ägare, som väntar sin första träcykel i veckan.

Sandberg berättar att många är intresserade av de kläder av cellulosafibrer som butiken säljer. Planen är att också ta in ytterligare produkter och konst av exempelvis papper.

– Drömmen är att öppna fler butiker på andra ställen.

MER ÄN EN BUTIK

Men Trä är mer än en butik. De vill också driva projekt för att exempelvis testa hur folk tar emot potentiella träprodukter jämfört med andra material.

– Redan nu deltar vi i ett projekt som undersöker hur vi kan använda skog och mark för att förbättra hälsan, berättar Sandberg.

UTSTÄLLNING MED TRÄKONSTVERK

I butiken finns också en utställning som görs i samarbete med Leader Närheten för att visa upp träkonstverk av lokala konstnärer.

trä

Fler Nyheter

flik
20
October
Nyheter
Av: m-wangestam

Nationell kraftsamling kring industriell symbios

Paper Province deltog nyligen på en kraftsamling för industriell symbios. Företag, akademi och offentlig sektor från stora delar av landet samlades på Sotenäs Symbioscentrum i Kungshamn för att diskutera hur industriell symbios kan fortsätta utvecklas på både lokal och nationell nivå.

Läs mer
flik
18
October
Nyheter
Av: m-wangestam

Ecostrate gör guld av avfallet

Nej, det är inte en drink Marina Kristiansson har i glaset. Det är kattströ och en gnutta guld. En kombination som visar vad hennes företag Ecostrate sysslar med – att få andra att inse vilka miljömässiga och ekonomiska vinster de kan göra av sitt avfall. ”Om du kör avfallet till en tipp kostar det dig pengar. Men om du tittar…

Läs mer
flik
11
October
Nyheter
Av: robert-rundberget

Klänning av papper från Nordic Paper

Smart Textiles vid Högskolan i Borås har tillverkat en klänning av kraftpapper från Nordic Paper.

Läs mer
flik
11
October
Nyheter
Av: robert-rundberget

Energimyndigheten satsar på vindkraftstorn av trä

Energimyndigheten och ledande industriföretag investerar 4,6 miljoner kronor i företaget Modvions utveckling av 150 meter höga vindkraftstorn i trä, samt byggnationen av en 30 meter hög prototyp.

Läs mer