IN ENGLISH
IN SWEDISH
top-image
Läs mer och
BLI MEDLEM!
search
SÖK
Dölj
back
Tillbaka till Nyheter
20 September 2017

Nytt butikskoncept med enbart träprodukter

"Trä" Så heter en ny butik som slagit upp sina portar i Inre Hamn i Karlstad. Och sortimentet är precis vad namnet lovar.

– Man ska bli förvånad över allt man kan göra av trä, säger Lars Sandborg, en av butikens ägare, som väntar sin första träcykel i veckan.

Sandberg berättar att många är intresserade av de kläder av cellulosafibrer som butiken säljer. Planen är att också ta in ytterligare produkter och konst av exempelvis papper.

– Drömmen är att öppna fler butiker på andra ställen.

MER ÄN EN BUTIK

Men Trä är mer än en butik. De vill också driva projekt för att exempelvis testa hur folk tar emot potentiella träprodukter jämfört med andra material.

– Redan nu deltar vi i ett projekt som undersöker hur vi kan använda skog och mark för att förbättra hälsan, berättar Sandberg.

UTSTÄLLNING MED TRÄKONSTVERK

I butiken finns också en utställning som görs i samarbete med Leader Närheten för att visa upp träkonstverk av lokala konstnärer.

trä

Fler Nyheter

flik
15
January
Nyheter
Av: m-wangestam

Utveckla ditt företag med agil kompetensutveckling

Qualifier hjälper ledare att utveckla sina verksamheter med hjälp av agil kompetensutveckling. Arbetssättet grundar sig på egna erfarenheter och har utvecklats från den praktiska verkligheten. ”Jag saknade konceptet i mina tidigare yrkesroller som produktionschef och planeringschef,” säger Simon Sachs Ståhl.

Läs mer
flik
12
January
Nyheter
Av: m-wangestam

New name and ownership for Mondi Sunne - from now OptiPack

Mondi Sunne will operate under new ownership and will be named OptiPack AB from 11 January 2018.

Läs mer
flik
8
January
Nyheter
Av: m-wangestam

Sök sommarjobb på Gruvöns bruk

Sommaren närmar och med den semestertider. Är du över 18 år och på jakt efter sommarjobb? BillerudKorsnäs Gruvöns bruk i Grums har ett stort antal spännande yrken att söka. Missa inte sista ansökningsdag – den 28 februari.

Läs mer