IN ENGLISH
IN SWEDISH
top-image
Läs mer och
BLI MEDLEM!
search
SÖK
Dölj
back
Tillbaka till Nyheter
3 November 2014

Nytt bolag introducerar miljövänlig barriärbeläggning

Nybildade bolaget Barrcoat AB introducerar nu barriärbeläggningen CaiLar på marknaden. CaiLar är ett vattenbaserat beläggningsmaterial med potential att ersätta plastfilmer i förpackningar. Materialet är baserat på förnyelsebara råvaror som alla är godkända för kontakt med livsmedel.

CaiLar är utvecklat för beläggning av pappersmaterial och utgör ett miljövänligt alternativ till de oljebaserade plastfilmer som i stor utsträckning används i förpackningar idag. Materialet är baserat på förnyelsebara råvaror som alla är godkända för kontakt med livsmedel.

En lång serie provkörningar och noggrann utvärdering av materialets egenskaper har demonstrerat att konceptet är robust och uppfyller marknadens krav. Nu tas steget ut på marknaden. Barrcoat AB erbjuder förpackningstillverkare och livsmedelsproducenter möjligheten att teckna licens för att använda det miljövänliga produktkonceptet i en rad olika tillämpningar.
– Miljö, hållbarhet och innovation är tre starka drivkrafter inom förpackningsindustrin och den nya barriärbeläggningen CaiLar ger produkter och företag möjlighet att bli mer miljövänliga med bibehållen funktion, säger Louise Törnefalk Svanqvist, Styrelseordförande för Barrcoat AB.

Läs mer om CaiLar på www.barrcoat.com

Fler Nyheter

flik
22
June
Nyheter
Av: m-wangestam

Stöd till aktiva inom biobaserad ekonomi

Har ni vad som behövs för att lyckas med er biobaserade ekonomi? Om svaret på frågan är nekande kanske ni vill ta hjälp av SuperBio. De arbetar med att stödja nya lovande värdekedjor inom biobaserad ekonomi och erbjuder en rad innovationstjänster till SMF-företag.

Läs mer
flik
22
June
Nyheter
Av: m-wangestam

Två års studier ledde direkt till drömjobbet som mälderist

Selma Sehalic stormtrivs på mälderiet på Gruvöns bruk. Men den första veckan på det nya jobbet var omtumlande. En helt ny miljö jämfört med kontoren som hon var van vid. ”Det är så stort och man kan lätt gå vilse. Det första steget var att hitta från omklädningsrummet till min arbetsplats.”

Läs mer
flik
22
June
Nyheter
Av: robert-rundberget

SOMAS får ny rekordorder - del av BillerudKorsnäs miljardsatsning på Gruvön

SOMAS i Säffle, har slutit ett ramavtal med BillerudKorsnäs gällande Hand-, Regler, On/Off- och Spjällbackventiler för byggnationen av ny kartongmaskin (KM7) vid BillerudKorsnäs anläggning Gruvön i Grums. Det är den största ordern i SOMAS historia sett till antal ventiler och innebär löpande leveranser under ett år med första leverans hösten 2017.

Läs mer
flik
16
June
Nyheter
Av: robert-rundberget

Tre Paper province-företag i Treesearch

I onsdags offentliggjordes den nationella forskningsplattformen Treesearch. Satsningen stöds av Vinnova med 70 miljoner kronor, vilket gör den till den största skogliga forskningsinsatsen någonsin i Sverige. Tre av Paper Province medlemsföretag deltar i projektet.

Läs mer