IN ENGLISH
IN SWEDISH
top-image
Läs mer och
BLI MEDLEM!
search
SÖK
Dölj
back
Tillbaka till Nyheter
3 November 2014

Nytt bolag introducerar miljövänlig barriärbeläggning

Nybildade bolaget Barrcoat AB introducerar nu barriärbeläggningen CaiLar på marknaden. CaiLar är ett vattenbaserat beläggningsmaterial med potential att ersätta plastfilmer i förpackningar. Materialet är baserat på förnyelsebara råvaror som alla är godkända för kontakt med livsmedel.

CaiLar är utvecklat för beläggning av pappersmaterial och utgör ett miljövänligt alternativ till de oljebaserade plastfilmer som i stor utsträckning används i förpackningar idag. Materialet är baserat på förnyelsebara råvaror som alla är godkända för kontakt med livsmedel.

En lång serie provkörningar och noggrann utvärdering av materialets egenskaper har demonstrerat att konceptet är robust och uppfyller marknadens krav. Nu tas steget ut på marknaden. Barrcoat AB erbjuder förpackningstillverkare och livsmedelsproducenter möjligheten att teckna licens för att använda det miljövänliga produktkonceptet i en rad olika tillämpningar.
– Miljö, hållbarhet och innovation är tre starka drivkrafter inom förpackningsindustrin och den nya barriärbeläggningen CaiLar ger produkter och företag möjlighet att bli mer miljövänliga med bibehållen funktion, säger Louise Törnefalk Svanqvist, Styrelseordförande för Barrcoat AB.

Läs mer om CaiLar på www.barrcoat.com

Fler Nyheter

flik
17
November
Nyheter
Av: robert-rundberget

Europeiska cellulosaindustrins bekymrade kommentar till EU's vardande plaststrategi

Elva internationella organisationer inom olika delar av cellulosaindustrin skickade idag en bekymrad skrivelse till förste vicepresident Timmermans. Skrivelsen belyser tre riskområden som förknippas med plastanvändning och föreslår konkreta ändringar av plaststrategin innan den klubbas igenom längre fram. Så här skriver de:

Läs mer
flik
16
November
Nyheter
Av: m-wangestam

Höststopp på Stora Ensos 100-åring

Över tusen entreprenörer och hundratals av Stora Ensos egna medarbetare ska under den kommande veckan underhålla, rengöra, besikta och bygga om Skoghalls Bruk på det årliga höststoppet. Totalt utförs runt 4500 arbeten under den dryga veckan som stoppet pågår.

Läs mer
flik
16
November
Nyheter
Av: m-wangestam

Paper Province guldsponsor på European Paper Week

Om två veckor drar den 19:e upplagan av European Paper Week igång i Bryssel. En tillställning som samlar människor från hela Europas pappersindustri. Paper Province finns förstås på plats. Och inte nog med det – vi är även guldsponsorer.

Läs mer
flik
14
November
Nyheter
Av: m-wangestam

”Vi ska utnyttja att vi har en stark kinesisk ägare i ryggen”

”Så otroligt spännande”, säger Maria Hollander, vd i Paper Province, och lämnar över micken till Jens Otterstedt på Nordic Paper. Maria och alla andra i den nästan fullsatta Lars Lerin-salen på Karlstad CCC ska få höra om hur det gick till när Kina kom till Värmland.

Läs mer