IN ENGLISH
IN SWEDISH
top-image
Läs mer och
BLI MEDLEM!
search
SÖK
Dölj
back
Tillbaka till Nyheter
3 November 2014

Nytt bolag introducerar miljövänlig barriärbeläggning

Nybildade bolaget Barrcoat AB introducerar nu barriärbeläggningen CaiLar på marknaden. CaiLar är ett vattenbaserat beläggningsmaterial med potential att ersätta plastfilmer i förpackningar. Materialet är baserat på förnyelsebara råvaror som alla är godkända för kontakt med livsmedel.

CaiLar är utvecklat för beläggning av pappersmaterial och utgör ett miljövänligt alternativ till de oljebaserade plastfilmer som i stor utsträckning används i förpackningar idag. Materialet är baserat på förnyelsebara råvaror som alla är godkända för kontakt med livsmedel.

En lång serie provkörningar och noggrann utvärdering av materialets egenskaper har demonstrerat att konceptet är robust och uppfyller marknadens krav. Nu tas steget ut på marknaden. Barrcoat AB erbjuder förpackningstillverkare och livsmedelsproducenter möjligheten att teckna licens för att använda det miljövänliga produktkonceptet i en rad olika tillämpningar.
– Miljö, hållbarhet och innovation är tre starka drivkrafter inom förpackningsindustrin och den nya barriärbeläggningen CaiLar ger produkter och företag möjlighet att bli mer miljövänliga med bibehållen funktion, säger Louise Törnefalk Svanqvist, Styrelseordförande för Barrcoat AB.

Läs mer om CaiLar på www.barrcoat.com

Fler Nyheter

flik
15
August
Nyheter
Av: robert-rundberget

Sök pengar till miljöstudie

Energimyndigheten utlyste härom dagen 12,6 miljoner kroner för att små och medelstora företag ska kunna ansöka om stöd för att göra en studie inför en energieffektiv investering. Sista ansökningsdag är 31 december 2017.

Läs mer
flik
15
August
Nyheter
Av: robert-rundberget

Sök Valmet Tissue Technology Award

Har du, eller någon du känner, en idé som kan göra framtidens pappersindustri miljövänligare? I så fall kan du ansöka om Valmets utmärkelse Tissue Technology Award och tillhörande pris senast 1 november.

Läs mer
flik
15
August
Nyheter
Av: robert-rundberget

Idéverkstad för ett hållbart Säffle

Under våren genomförde Paper Province en idéverkstad tillsammans med representanter från näringsliv, skola och offentligheten i Säffle för att identifiera möjligheter till hur orten med hjälp av skoglig bioekonomi kan ställa om och bli mer hållbar. Så här gick det till.

Läs mer
flik
10
August
Nyheter
Av: m-wangestam

Motala Verkstad Group satsar på pappers- och massaindustrin

Motala Verkstad Group är ett av Paper Province nyaste medlemsföretag. Av namnet att döma kan man tro att de huserar i Motala – och det gör de också – men även i Kristinehamn och Malmö. En ny viktig kundgrupp finns inom pappers- och massaindustrin. ”I framförallt Gustavsvik i Kristinehamn finns maskiner och operatörer med erfarenhet från pappers- och massaindustrin. De är mycket kapabla inom bearbetning, svets och montage”, säger Mikael Bönnemark, sälj- och marknadschef.

Läs mer