IN ENGLISH
IN SWEDISH
top-image
Läs mer och
BLI MEDLEM!
search
SÖK
Dölj
back
Tillbaka till Nyheter
3 November 2014

Nytt bolag introducerar miljövänlig barriärbeläggning

Nybildade bolaget Barrcoat AB introducerar nu barriärbeläggningen CaiLar på marknaden. CaiLar är ett vattenbaserat beläggningsmaterial med potential att ersätta plastfilmer i förpackningar. Materialet är baserat på förnyelsebara råvaror som alla är godkända för kontakt med livsmedel.

CaiLar är utvecklat för beläggning av pappersmaterial och utgör ett miljövänligt alternativ till de oljebaserade plastfilmer som i stor utsträckning används i förpackningar idag. Materialet är baserat på förnyelsebara råvaror som alla är godkända för kontakt med livsmedel.

En lång serie provkörningar och noggrann utvärdering av materialets egenskaper har demonstrerat att konceptet är robust och uppfyller marknadens krav. Nu tas steget ut på marknaden. Barrcoat AB erbjuder förpackningstillverkare och livsmedelsproducenter möjligheten att teckna licens för att använda det miljövänliga produktkonceptet i en rad olika tillämpningar.
– Miljö, hållbarhet och innovation är tre starka drivkrafter inom förpackningsindustrin och den nya barriärbeläggningen CaiLar ger produkter och företag möjlighet att bli mer miljövänliga med bibehållen funktion, säger Louise Törnefalk Svanqvist, Styrelseordförande för Barrcoat AB.

Läs mer om CaiLar på www.barrcoat.com

Fler Nyheter

flik
16
February
Nyheter
Av: robert-rundberget

Och vinnaren i vår frågesport är…

Under arbetsmarknadsdagen Hotspot på Karlstads universitet arrangerade Paper Province en frågesport där det gällde att svara på frågor om de 15 medlemsföretag som deltog under dagen. Det skapades en himla massa kontakter under dagen och en lycklig student tog hem en Apple TV 4K.

Läs mer
flik
13
February
Nyheter
Av: robert-rundberget

Peter Lindgren ny fabrikschef på Gruvön

BillerudKorsnäs har utsett Peter Lindgren till ny fabrikschef för produktionsanläggningen i Gruvön. “Jag ser verkligen fram emot att vara med och skapa framtidens Gruvön och är mycket glad över att få göra denna spännande resa tillsammans med alla duktiga medarbetare”, säger Lindgren om sin nya position.

Läs mer
flik
12
February
Nyheter
Av: robert-rundberget

Vad sysslar ni egentligen med, Autotech

Härom dagen besökte vi vårt medlemsföretag Autotech och passade på att fråga Emelie Löfman, vd på företagets karlstadskontor – Vad syssnar ni med egentligen? Här är hennes svar.

Läs mer
flik
9
February
Nyheter
Av: robert-rundberget

För att vi kan

“If you don’t stand for something, you’ll fall for anything”, rappade Chuck D i Public Enemy 2007. Paper Province står för en hållbar samhällsutveckling där vi ersätter fossila råvaror med förnybara biologiska råvaror, som exempelvis trä. Det är inget man gör halvhjärtat. Det krävs bergfast övertygelse och blixtrande handlingskraft. Och det har vi. Kosta vad det vill – pengar har vi i…

Läs mer